duminicã, 21 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Tatăl lui Florian Coldea s-a stins din viață chiar în ziua în care a împlinit 75 de ani…

  de Lucian Dănilă | 12 septembrie 2020, 2:32 PM | Știri Arad

  0

  Florian Coldea, fostul director operativ al SRI, trece prin momente grele. Tatăl său s-a stins din viață chiar în ziua în care împlinea 75 de ani. Tatăl fostului ofițer SRI se confrunta de mai mult timp cu probleme de sănătate.

  Oamenii din Târnova, localitatea natală a lui Florian Coldea și totodată locul în care tatăl său, și-a petrecut viața, au doar cuvinte frumoase despre Mihai Coldea.

  Născut în anul 1971 la Târnova, Florian Coldea a fost numit prim-adjunct al directorului SRI la data de 27 iulie 2005, potrivit site-ului SRI.

  În anul 2008 i-a fost acordat gradul de general de brigadă, în anul 2012 a fost înaintat în gradul de general-maior, iar în anul 2014 a fost înaintat în gradul de general-locotenent. Anterior numirii în funcţia de prim-adjunct al directorului SRI, a deţinut diferite funcţii de conducere în cadrul Inspectoratului pentru Prevenirea şi Combaterea Terorismului din Serviciul Român de Informaţii.

  A participat la misiuni, acţiuni şi operaţiuni complexe derulate în special pe profil antiterorist, în cooperare cu parteneri străini ai SRI.

  În anul 2010 a obţinut titlul ştiinţific de doctor în domeniul Ştiinţe militare – Informaţii la Academia Naţională de Informaţii „Mihai Viteazul”, cu teza intitulată „Managementul schimbării în serviciile de informaţii”.

  Florian Coldea a absolvit cursuri de pregătire pe profil antiterorist şi de intelligence desfăşurate în ţară şi străinătate.

  A urmat cursurile Facultăţii de Psihosociologie din cadrul Academiei Naţionale de Informaţii „Mihai Viteazul”, pe care le-a absolvit în anul 1996.

   

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.