duminicã, 23 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Tatăl lui Cabral, implicat într-un scandal politic în Republica Congo

  de - | 12 septembrie 2015, 12:24 PM | Monden

  0

  Tatăl prezentatorului tv Cabral, doctorul Alex Dzabana Ibacka, este protagonistul unui scandal politic de proporții care are loc în Republica Congo.

  Ibacka senior este liderul unei organizații nonguvernamentale care militează pentru democrație în Republica Congo, însă acum a lansat public un manifest prin care cere populației să boicoteze o inițiativă guvernamentală. 

  Astfel, doctorul a cerut oamenilor să iasă în stradă pentru a manifesta pașnic împotriva „revizuirii unilaterale a fișelor electorale”, scrie wowbiz.ro.

  Bărbatul nu este de acord cu ordinul Ministerului de Interne din Republica Congo prin care solicită ca în decursul unei săptămâni, principalele partide să înainteze nominalizările pentru cei care vor face parte din comisiile pentru alegerile din 2016.

  Ibacka senior este de părere că această comisie ar trebui să fie independentă pentru a putea asigura o luptă electorală corectă.

  Însă, presa partizană actualei puteri consideră îndemnul bărbatului drept o incitare la nesupunere civică și chemare la revoltă.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.