Tarifele pentru stadionul „Francisc Neuman” au fost aprobate, dar cu un amendament. Grădinariu: „Confirmăm găsirea soluțiilor optime pentru colaborare”

  de Raluca Medeleanu | 9 octombrie 2020, 1:05 PM | Administraţie | Recomandările editorilor | Sport

  1

  Subiectul tarifelor pentru noul stadion Francisc Neuman a stârnit în această săptămână discuții aprinse printre fanii UTA, aceștia blamând Primăria pentru că cere sume enorme de bani pentru ca echipa să joace „la ea acasă”. Cu toate acestea, municipalitatea s-a ținut fermă pe poziții și a susținut că măsura este una complet normală, aplicată în toate orașele din țară care au stadioane municipale. Mai mult, în dimineața zilei de vineri, 9 octombrie, a avut loc o întâlnire între conducerea clubului de fotbal arădean și reprezentanții Primăriei, unde aflăm că s-a căzut la un acord și s-a făcut pace.

  Ulterior, în aceeași dimineață, consilierii locali municipali au supus la vot proiectul de hotărâre ce privește tarifele, împreună cu un amendament pe patru puncte, introdus în urma negocierilor petrecute în cadrul ședinței dintre Primărie și AFC UTA. Astfel, în urma votului, tarifele au rămas la fel cu cele anunțate, însă s-a scos închirierea de spații publicitare pe panourile din jurul stadionului și s-au adus clarificări la faptul că tarifele stipulate se referă strict la perioada în care stadionul se utilizează de club (meciului oficial: 5 ore, respectiv antrenamentului oficial: 2 ore).

  Prin amendament s-a dorit corectarea acestei neclarități, pentru a dezminții zvonurile că UTA ar fi urmat să plătească suma de 400.000 euro pe an, sumă calculată eronat, după cum a afirmat primarul Aradului Călin Bibarț, care a ținut să sublinieze că tariful pentru degivrare (n.r. dezghețare) trebuie calculat doar pentru numărul de ore efective în care clubul se află pe stadion, nu pentru toate lunile anului. Acesta a ținut să puncteze faptul că Primăria Arad ar urma să solicite „cele mai mici tarife din țară” pentru folosința stadionului.

  Înainte de votul consilierilor, managerul UTA-ei Decebal Codruț Grădinariu a ținut să ia cuvântul și să își exprime, în numele echipei, mulțumirea față de modul în care au decurs negocierile.

  „Confirmăm găsirea soluțiilor optime de colaborare pentru arena Francisc Neuman. Profit de ocazia acestei ședințe să vă mulțumesc pentru activitatea pe care ați avut-o până acum și să vă spun că reușita noastră se datorează și dumneavoastră”, a spus Grădinariu.

  Stadionul Francisc Neuman este al Aradului, nu al Clubului UTA

  Secretarul general al Municipiului Arad, Lilioara Stepănescu, a ținut și ea să aducă anumite clarificări, din pricina acuzațiilor că Primăria cere bani UTA-ei pentru a juca pe propriul stadion. Aceasta a dorit să sublinieze faptul că stadionul nu este al echipei, ci al municipiului Arad, lucru dovedit și în 2005 când moștenitorii baronului Neuman au donat stadionul direct Municipiului Arad, nu echipei, cu condiția ca acestuia să îi fie păstrată destinația sportivă, „pentru fotbal de înaltă calitate”.

  Bibarț promite că UTA nu va rămâne fără finanțare

  Înainte să se încheie discuțiile din cadrul Consiliului Local Municipal pe această temă, Călin Bibarț a ținut să promită încă o dată că echipa nu va rămâne fără finanțare, argumentând că tocmai acesta este motivul pentru care, la ultima rectificare bugetară, s-au alocat bani în bugetul Centrului Municipal de Cultură, ca „plan B”, în cazul în care nu va ieși „strategia” cu finanțarea promisă din fondurile europene.

   

  Mai jos puteți studia cele 4 puncte ale amendamentului votat de consilieri. Proiectul a trecut de vot cu 18 voturi pentru și 2 abțineri (ale consilierilor Lupaș și Ciupe).

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Oricum, hotararea este ILEGALA. Stadionul q fost facut din banii comunitatii si in consecinta, comunitatea nu poate fi taxata pentru un lucru pentru care a platit deja. Domnilor ziariati, nu luati totul pe tava, verificati. Asa se pot pune tarife de traversare a drumului, ele sunt facute tot cu bani publici.

   +5 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  1 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.