vineri, 14 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Târgul hoiturilor de Crăciun! Se întâmplă chiar sub nasul primarului Falcă. Și ce ne-am mai dezvoltat… (Foto)

  de Lucian Dănilă | 18 decembrie 2017, 2:21 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  11

  Știri Arad. Aradul, fotografiat de sus, noaptea, cu luminile aprinse, chiar pare un oraș occidental. Văd uneori astfel de fotografii chiar pe contul de facebook al lui Gheorghe Falcă, băiatul acela în vârstă de 50 de ani care este ales și reales pe la noi prin urbe de vreo 13, aproape 14 ani încoace.

  Aradul noaptea ne oferă o imagine sclipitoare, cu zeci de lumini și luminițe, o poveste, o feerie, o ce vreți voi. Da, chiar pare european, occidental, cum doriți dumneavoastră. Dar efectul este exact acela al ascunderii gunoiului sub preș. Ziua, Aradul, văzut în detalii, ne oferă o cu totul altă imagine. În buricul târgului vedem clădiri dărăpănate cu plăcuțe pe care scrie „atenție cade tencuiala”, vedem șobolani mișunând în fața Bisericii Lutherane (Biserica Roșie), vedem bălți și noroaie printre blocuri fie ca stai în Micălaca, Vlaicu sau chiar în centru, dar dincolo de toate vedem hoituri. Da, hoituri care put, care putrezesc în stradă.

  Ultimul pe care l-am descoperit este chiar sub nasul băiatului de 50 de ani, Gheorghe Falcă, cel care ne tot primărește de mai bine de un deceniu încoace. Un șobolan deja uscat, sfrijit, care emană un miros înțepător și face somnul de veci chiar sub biroul lui Falcă la Târgul de Iarnă de lângă Palatul Administrativ. Te duci să îți cumperi o scovardă (n.m. clătită pentru cei care nu cunosc termenul) și cum dai să guști din ea hop, te ferești să nu calci hoitul…

  falca

  FOTO: Vouă nu vi se pare că Aradul pare mai frumos noaptea? 🙂 Sau ne înșelăm?

  Și atunci chiar nu pot să nu mă folosesc de un citat care a apărut de ceva vreme pe Facebook și care descrie în bună măsură mersul lucrurilor în Aradul nostru, al celor care ne-am născut aici, sau care am ales să trăim aici.

  „În timp ce alte oraşe chiar mai mici din țară ori din lume se străduiesc să-şi păstreze valorile şi să evolueze, Aradul reuşeşte pe zi ce trece să se degradeze şi să se transforme tot mai mult într-un sat cu blocuri. Săptămâna trecută am avut cai pe centru, acum avem şi porci în cartiere. Mi-e teamă de ce urmează”, scrie pe Facebook, iar citatul se pare că îi aparține unui tânăr pe nume Alex. Dor aceste cuvinte, dar sunt mult prea reale…

  Ce face Falcă în acest timp? Propagandă…

  Pe un alt site local apare un articol care parcă este scris chiar cu mânuțele edilului, în care acesta spune verzi și uscate. Așa și par cuvintele, ca ale unuia căruia îi plac verzi și uscate…

  „Aradul s-a dezvoltat incredibil de mult în ultmii 10 ani. În 2007 Aradul a produs 198 milioane lei la bugetul local, iar în 2017 408 milioane lei. În 10 ani economia Aradului s-a dublat. Am ajuns să exportăm de două ori mai mult decât Cluj (…)”, spune Falcă, și am pus puncte puncte declarației, nu de alta dar ne vine mâncarea în sus…

  Sărbători fericite tuturor!

  hoit 1 hoit 2

  FOTO: Hoitul de la Târgul de Iarnă… 

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. @Mihaita Baldea

   „Si daca nu ti place de Gheorghe Falca nu l mai vota.”

   Măi nea Baldea, da de unde ști mătăluță că domnu Lucian l-a votat pe falcă? … da tu l-ai votat? Și dacă da, zi măi nea Baldea … da dă ce?! Că tre să ști dă ce, că matale ești om cu carte de la Univ. RO-USA și ai și față publică.
   Ia zi să cetim și noi dă ce … te bagi în seamă?!

   +15 voturi
   +1
   -1
   • Peterpanule…tre’ sa iti dea cineva tie sau altcuiva vreun motiv?
    Pe bune? Da’ de ce e rusine sa aiba omu’ vreo optiune ca hop sariti toti? …daca l-a votat treaba lui…de ce? E din nou a sa treaba…problema cu romanu’ stimabile e ca nu-si vede lungu’ nasului. Daca voteaza psd e comunist daca voteaza falca vrea raul orasului. Romanu’ n-are cale de mijloc…ori esti cu ori ii esti impotriva!

    Atata timp cat opozitia aduce in fata pe caprar, bulumac sau beniamin nustiucum iar cei in care imi puneam speranta…adica USR s-au trimis la colt singuri…prefer Partida Romilor sau in cel mai rau caz falca.

    +1 voturi
    +1
    -1
  2. Falca a afacut si bune si rele. Probabil mai multe rele. „Toaletarea” copacilor seculari (drujbaliti in ultimul hal, cum nu se mai face in niciun alt oras) de pe toate arterele, distrugerea Parcului Padurice, distrugerea Strandului Neptun, indiferenta fata de naruirea cladirilor cu valoare istorica din Centru, indiferenta fata de aeroport etc.
   Nu inteleg, de exemplu, de ce Primaria Arad ii permite aeroportului Timisoara (vecinii nostri traditional bine intentionati si amabili, deh) sa isi faca reclama in municipiul nostru (vezi unul dintre blocurile turn de pe Romanilor); nu inteleg de ce firmele din Timisoara se ocupa de spatiile verzi din Arad samd De ce nu candidati la Timisoara, domnule Falca?

   +9 voturi
   +1
   -1
   • …Timisoara este in alta tara? Sunt licitatii…din cate stim noi muritorii. Daca o firma din Arad este mai slab pregatita decat cea timisoreana tre’ sa luam neaparat aradeni?Sau invers… Ne-am dereglat complet? Ei daca au comandat tramvai din Arad nu mai circula cu el ca-i facut de noi?

    Aeroportul Timisoara isi face reclama pt ca e singuru’ care deserveste doua orase aflate la 30 km(pe A1) distanta intre ele…d’aia „moare” al nostru.Timisoara are de doua ori mai multi locuitori decat Aradul, e full de studenti, de oameni de afaceri care au nevoie de curse…noi ce avem? Cand era deschisa cursa Wizz catre Bergamo erau goale avioanele.Pt cine sa faca aeroport? Ar fi frumos da’ eu nu cred…

    0 voturi
    +1
    -1

  Scrie un comentariu

  1 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.