Târgul de haine de la Polivalenta Arad se desfășoară chiar acum „pe răspunderea organizatorilor” în timp ce zeci de patroni și angajați ai sălilor de evenimente șomează

  de Andreea Daniela B. | 14 aprilie 2021, 10:24 AM | Știri Arad

  5

  Comercianții își pregătesc produsele pentru clienți

  Chiar în aceste momente are loc un târg de îmbrăcăminte și încălțăminte la Sala Polivalentă. Acesta nu ar fi primul, acolo desfășurându-se unul similar și în urmă cu un an, în „miezul” pandemiei. În același timp, mai multe săli de evenimente stau goale și nimeni nu are voie să organizeze nimic. Patronii sălilor au ajuns la capătul răbdărilor din cauza acestor restricții și nu au nicio posibilitate prin care ar putea, măcar câte puțin, să își repornească afacerile. Așadar, sălile stau goale în timp ce la Polivalentă este mare distracție. Reamintim că nu este unicul eveniment de acest gen, același model de târg s-a mai desfășurat în Arad, nu cu mult timp în urmă, la finalul lunii ianuarie, în incinta Hotelului Continental.

  Ei bine, practic asemenea evenimente nu se pot organiza, însă invitația a fost deja lansată, semn că organizatorii sunt foarte hotărâți să continue ceea ce au început. Conform declarațiilor directorului DSP Arad, cei care se ocupă cu evenimentul de la Sala Polivalentă au fost contactați să pună la dispoziția DSP-ului toate documentele prin care arată că nu sunt un pericol și că nu vor fi un factor de răspândire al virusului.

  Preferă să plătească amenzile în loc să oprească târgul 

  Ceea ce nu înțelegem noi este următorul lucru. De ce oamenii nu vor să priceapă câteva reguli simple? S-au închis piețele de haine, mai precis oboarele, chiar dacă erau în aer liber, tocmai pentru a nu se crea aglomerația aceea care ar „ajuta” virusul să se răspândească. Este la mintea cocoșului că la târg vor fi multe persoane, poate chiar mai multe ca în piață tocmai pentru că acestea s-au închis și vor sta și la povești. Vor intra și vor ieși sute de femei și bărbați, vor pune mâinile peste tot și toate acestea se vor desfășura într-un spațiu închis. Ba mai mult, târgul ține dar câteva zile, deci lumea se va înghesui să ajungă acolo.

  Tradiționalul ExpoTexStil este prezent din nou în Arad, 14 – 18 Aprilie la Sala Polivalentă “VICTORIA” Arad! Vino să descoperi reducerile existente pentru sutele de articole de vestimentație – îmbrăcăminte si încălțăminte, sigur o să găsești ceva ce-ți place! Purtarea măști este obligatorie și respectarea măsurilor in vigoare”.

  Cu o reclamă intens făcută pe rețelele de socializare, târgul continuă. Se pare că acesta este un „client fidel” al Sălii Polivalente și probabil va mai fi pentru mult timp. De asemenea, în după-masa zilei de ieri, 13 aprilie, cu doar câteva ore înainte de momentul deschiderii, mai multe dubițe cu numere de Iași, Constanța și Arad erau parcate în fața sălii, iar câteva persoane de acolo au început deja să ducă înăuntru tot felul de cutii, probabil pline cu haine. Toate acestea se întâmplau în timp ce directorul DSP aștepta să vadă ce acte au organizatorii și cum de sunt atât de convinși că își vor desfășura activitatea în liniște.

  Răspunsul a fost simplu. Acestora nu le pasă nici de virus, nici de arădeni, sunt interesați mai mult de profit. Organizatorii au încercat să convingă reprezentanții DSP Arad că sunt un fel de mall, sau mai bine spus un Jackson mai mic și au voie să își desfășoare activitatea. Chiar mai mult de atât, ei au găsit un fel de „porțiță” prin care ar fi dovedit acest lucru chiar și cu acte.

  Cu toate acestea, le-a fost aruncată în față legea. Nu au voie să organizeze târguri sau orice alt fel de eveniment pe durata stării de alertă. Și totuși, aceștia nu au părut deloc impresionați de lege și se pare că au continuat să își vadă de treabă. Mai mult, ei le-au comunicat reprezentanților DSP Arad că, în cazul în care vor avea control, sunt pregătiți să plătească amenda pe care o vor lua pe propria răspundere, dar să oprească târgul nu intră în discuție. Și s-au ținut de cuvânt! În dimineața zilei de 14 aprilie, târgul și-a deschis porțile și primii cumpărători deja au început să se plimbe printre gecile de piele sau plănuri, fețele de pernă și accesorii.

  Așadar, la Sala Polivalentă face ce vrea și cine vrea. Nimeni nu mai ține cont de pandemie și se pare că organizatorii, o firmă din Iași, nici măcar nu sunt speriați de controalele care vor urma, mai ales că DSP Arad are în vedere desfășurarea acestui eveniment. În acest caz, noi așteptăm să vedem dacă se vor da și amenzi începând de acum și dacă vor fi sau nu „deranjați” de polițiști.

   

  Distribuie articolul

  Comentarii

   • Da Ioane și am auzit că pe Ceaușescu l-au omorât agenții termici plătiți de U.E. și U.S.A. 🤫

    Are cineva interesul să prostească o nație de analfabeți și sărăntoci cum e rromania. Ai grijă frate să nu ajungi și tu sclav. 🤭
    PS: nu-ți mai bea bos supozitoarele. E păcat și te râde lumea.

    +1 voturi
    +1
    -1
  1. Și la Jackson este la fel. E atât de simplu sa te documentezi…faci o plimbare. Ieri niște jandarmi se plimbau cu masca pe bărbie…mai discutau cu niște “oameni de afaceri” din Jackson care la rândul lor și ei ” respectau” regulile și iacă așa. O durere in paișpe generală. Despre care restricții vorbiți stimabilă?
   Proprietarilor de sali de evenimente când li s-a permis accesul a 50/100 de persoane ei permiteau 4/500…acum plâng și plânge și o parte din presă prietenă cu unii dintre ei. Vai de steaua voastră!

   +1 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  4 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.