sâmbãtã, 22 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Târgul de Fete de la Găina, celebrat în Anul Centenar al României

  de Special Arad | 23 iulie 2018, 11:45 AM | Știri Arad

  0

  Comunicat. Prefectul Judeţului Arad, doamna Florentina Horgea, împreună cu subprefectul județului, domnul Vasilică Damian și reprezentanţi ai Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Arad, ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ,,Vasile Goldiș” Arad și ai Inspectoratului de Jandarmi Județean Arad au fost prezenți, în Anul sărbătoririi Centenarului României, la Târgul de Fete de pe Muntele Găina, unde s-au bucurat, împreună cu locuitorii din patru județe, Arad, Hunedoara, Bihor și Alba, de cea mai populară sărbătoare a Munților Apuseni – Târgul de Fete de pe Muntele Găina.

  Prefectul Judeţului Arad, doamna Florentina Horgea, împreună cu toți oficialii prezenți, a participat la ceremonialul solemn de depunere de coroane de flori, organizat la ,,Crucea Iancului”, în memoria tuturor înaintașilor care au luptat pentru neamul românesc, în frunte cu personalitatea cea mai cunoscută a Țării Moţilor, „Crăișorul Munților” – Avram Iancu.

  „Nu puteam celebra mai frumos cei o sută de ani ai României decât urcând, și în Anul Centenar, pe Muntele Găina, loc încărcat de istorie și tradiții, unde vibrează profund personalitatea marcantă a eroului Națiunii Române, Avram Iancu. Mă bucur mult că am fost acolo și anul acesta, să-i cinstim memoria!
  Doresc să le mulțumesc, în acest context, structurilor MAI, dar și tuturor celor care s-au implicat pentru ca turiștii să se simtă în siguranță pe parcursul acestui weekend.”
  – Prefectul Județului Arad, Florentina Horgea.

  Frumoasa sărbătoare a Târgului de Fete de pe Muntele Găina este menținută în viață, an de an, pentru a susține și promova zestrea unică a românilor din aceast colț de țară: meșteșugurile tradiționale, portul popular românesc, obiceiurile și tradițiile, muzica populară autentică și, nu în ultimul rând, natura generoasă cu care Dumnezeu a binecuvântat aceste locuri.

  În fiecare an, întâlnirea locuitorilor din cele patru județe își dau mâna prietenește, sărbătorind împreună, la fel ca în vremurile de odinioară, când oamenii urcau pe Muntele Găina, din toate satele răsfirate pe Munții Apuseni, să-și revadă rudele și prietenii sau, cei mai tineri, să cunoască fete de măritat și să se căsătorească. Nu în zadar, din această cauză, localnicii au supranumit acest colț de Rai „Muntele dragostei”.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.