ReMarkt Arad își deschide porțile pentru toată lumea. Conducerea a găsit o variantă pentru a renunța la verificarea deținerii certificatului verde

  de Special Arad | 29 October 2021, 1:03 PM | Știri Arad | Topic special

  3

  Până acum, cei care doreau să își facă cumpărăturile la hypermarketul ReMarkt (fostul Real) din Arad au fost nevoiți să prezinte certificatul verde, dat fiind locul în care este amplasat. Hotărârea de Guvern prevede că nu există restricții pentru accesul la magazinele alimentare, însă pe de altă parte se cere prezentarea certificatului verde care atestă vaccinarea ori trecerea prin boală pentru accesul în centre comerciale, mall-uri.

  Pentru a putea oferi acces tuturor persoanelor, conducerea hypermarketului a găsit o soluție care să vină în sprijinul tuturor cliențillor: accesul se va face direct din exterior, fără a mai fi nevoie de intrarea în partea de centru comercial.

  „Remarkt Magazine dorește să informeze clienții ca accesul în hipermagazinul din Arad este permis tuturor persoanelor, indiferent dacă prezintă sau nu certificatul verde. Aceasta întrucat prin modul cum este amplasat hypermagazinul în cadrul centrului comercial, Remarkt Magazine a organizat  acces direct din exterior, separat de restul spațiilor din galeria comercială. În acest mod, practic, accesul se face într-un mod similar accesului la magazinele alimentare din afara centrelor comerciale, desigur cu purtarea măștii de protecție și respectarea normelor de protecție sanitară.

  Remarkt dorește totodată sa atraga atentia asupra neclaritatilor intervenite prin ultima Hotărare a Guvernului adoptată pe 25 octombrie 2021, care reglementează activitatea cu publicul în centrele și parcurile comerciale doar pe baza de certificat verde. Noua hotărare nu menționează situația hipermagazinelor care comercializează produse alimentare din cadrul centrelor comerciale. Astfel, prin implementarea culoarelor de acces dedicate și controlate catre hipermagazinele Remarkt se asigură separarea clară a hipermagazinului de restul galeriei comerciale, fiind astfel respectată restricția stabilită prin Hotararea de Guvern.

  Această soluție este în concordanță și cu prevederile Legii 55/2020 care permitea activitatea desfășurată de operatorii economici din cadrul centrelor comerciale care au accesul asigurat direct din exteriorul incintei și este întreruptă comunicarea cu restul complexului. Noua Hotarare de Guvern ar trebui interpretată în mod armonizat cu prevederile acestei legi.

  Nu mai puțin, o interpretare contrară ar duce la un tratament diferențiat și discriminatoriu între hipermagazinele din centrele comerciale față de cele situate în afara centrelor comerciale, cu consecințe asupra întregului lanț de furnizori și inclusiv producători locali, deja afectați de contextul economic actual.

  Totodată, tratamentul diferențiat ar afecta și consumatorii, prin limitarea accesului populației care nu deține certificatul verde la anumite hipermarketuri, doar prin prisma faptului că acestea sunt amplasate fizic într-un centru comercial. Dincolo de efectele negative nedorite precum supra-aglomerarea magazinelor din afara centrelor comerciale, ceea ce contravine și regulilor de distanțare socială, subliniem că o asemenea limitare a posibilității consumatorilor de a-și procura alimentele din hipermarketuri nu a existat nici pe durata stării de urgență din anul 2020, când accesul persoanelor a fost permis în magazinele alimentare din centrele comerciale.

  Remarkt Magazine înțelege necesitatea luării de măsuri în scopul gestionării riscului de sănătate publică cauzat de numărul mare de infectări cu virusul SARS-CoV-2 și încurajează comportamentul responsabil al clientilor prin purtarea măștii de protecție și respectarea regulilor de distanțare socială în toate hipermagazinele sale, cu semnalizarea corespunzatoare a căilor separate de acces”, transmite conducerea magazinului.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  4 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.