vineri, 21 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Tanczos Barna: Interdicția centralelor termice „nu o să apară de azi pe mâine”

  de - | 11 ianuarie 2022, 9:09 AM | Naţional

  0

  Propunerea Ministerului Mediului de a fi interzise centralele termice individuale în blocurile noi de locuințe va fi înaintată coaliției de guvernare în această lună, va fi analizată și apoi reglementarea va fi transpusă în lege fie în Parlament, fie prin ordonanță de urgență, însă interdicția nu o să apară „de azi pe mâine”, promite ministrul Tanczos Barna, scrie digi24.ro.

  „Va fi analizată în luna ianuarie și vom propune coaliției de guvernare în luna ianuarie o reglementare nouă, adică o interdicție de centrale individuale în blocurile noi. Interdicția nu o să apară de azi pe mâine, dar probabil se va întâmpla până la mijlocul anului. Dacă va fi proiect de lege va trebui să treacă de Parlament, dacă va fi ordonanță de urgență o să apară un pic mai devreme, dar nu se va interveni pentru centralele care sunt deja autorizate”, asigură ministrul mediului Tanczos Barna.

  Ministrul anunțase acest proiect la sfârșitul anului 2021, la Interviurile LIVE Digi24.ro, când spera că centralele individuale de apartament nu vor mai fi permise în blocurile noi încă din luna ianuarie sau cel târziu februarie 2022.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.