duminicã, 25 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Tânărul Andrei Ioniță a pledat cel mai bine în fața colegilor săi avocați și a devenit noul decan al Baroului Arad

  de Alin Olteanu | 13 aprilie 2021, 9:33 AM | Știri Arad | Topic special

  2

  Alegerile pentru funcțiile de conducere din cadrul Baroului Arad au avut loc la sfârșitul lunii martie fiind necesare două tururi. După validarea rezultatelor turului doi,  s-a „parafat” alegerea lui Andrei Ioniță ca nou președinte al Baroului Arad. În 25 martie s-a desfășurat turul 1 al alegerilor, la care au participat ca și candidați avocații Andrei Ioniță, Radu Moț, Amalia Pascal și Alin Gherga. În turul al doilea, în 30 martie, și-au confruntat proiectele cei doi rămași în cursă, Andrei Ioniță și Amalia Pascal, primul convingându-și colegii că merită să preia funcția.
  Noul lider al Baroul Arad este arădean,  născut în 1981, este absolvent al Facultății de Drept – specializare Drept Comunitar, în cadrul Universității Babeș Bolyai, Cluj-Napoca – promoția 2005, iar ca studii masterale a finalizat Drept Civil și Drept Procesual Civil. Tânărul avocat a fost și Cancelar al Studenților în cadrul Consiliului Facultății de Drept a Universității Babeș Bolyai.
  Este membru al Baroului Arad din anul 2006, cofondator al societății profesionale de avocați „Hosszu Ioniță Gera Doboș și asociații” și membru al Consiliului Baroului Arad din 2016.

  Andrei Ioniță este cel mai tânăr avocat arădean ales ca membru al Consiliului Baroului Arad, iar acum este cel mai tânăr Decan pe care l-a avut vreodată Baroul Arad.
  Alegerile le-a câștigat cu proiectul „2021-2025. Pentru un Barou modern. Pentru o conducere a Baroului alături de avocați, pentru avocați. Pentru implicare și profesionalism”, sub deviza „Avocatul este parte esențială a actului de justiție, partener egal, niciodată auxiliar al acestui fenomen” și motto-ul „O viziune care nu e însoțită de fapte e doar un slogan electoral, după cum unele acțiuni fără viziune pot fi simple coincidențe”.
  Conform proiectului noului președinte, următoarele direcții programatice vor fi obligatorii pentru Baroul Arad:
  – o reprezentare activă a corpului profesional, respectiv apărarea demnității profesiei în relațiile inter-instituționale;
  – informatizarea activității Baroului Arad;
  – transparentizarea totală a procesului decizional;
  – asumarea de către avocați a rolului de formatori de opinie;
  – implicarea socială a Baroului Arad.

   

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  2 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.