Tânăr inconștient, plin de sânge, lăsat să zacă pe caldarâm în fața Școlii Gen. 11 de pe strada Poetului la orele amiezii, în fața unei curți pline de copii (FOTO)

  de Lucian Dănilă | 16 May 2017, 1:31 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  12

  Știri Arad. Caz ciudat în fața Școlii Generale Nr. 11 de pe strada Poetului din Arad, acolo unde, vizavi de școală, zăcea un tânăr în vârstă de aproximativ 30 de ani, inconștient și plin de sânge. Majoritatea celor care l-au văzut au evitat să îi acorde primul ajutor sau să se intereseze despre situația acestuia.

  „Este efectiv inuman ce se întâmplă. Oamenii care l-au văzut că zace pe jos trecea efectiv peste picioarele lui ca și cum ar fi fost un sac de rafie uitat acolo, sau aruncat. Nimeni nu a încercat să-i ofere primul ajutor sau măcar să-l întrebe ce s-a întâmplat” (Maria, cea care a sunat la numărul de urgență 112)

  A făcut acest lucru Maria, cea care ne-a spus cuvintele de mai sus. Nu a putut dialoga cu tânărul căzut pe trotuar pentru că acesta a fost inconștient până la sosirea echipajului de la ambulanță și al celui de la Poliția Locală.

  Ce a urmat este halucinant din punct de vedere al fluxului de informații, toate ambigue.

  „În cinci minute după sosirea ambulanței au apărut tot felul de informații. Câțiva copii de la școală spun că au văzut doi oameni care l-au bătut și l-au izbit de pereți. O altă femeie spune că nu a văzut să-l bată cineva, dar a apărut o dubiță de la o companie de bere, au coborât doi bărbați din ea, au aruncat cu apă pe individul căzut și după ce au văzut că nu se trezește au plecat fără să sune la numărul de urgență 112. La niciun minut după ce am auzit cele două variante, a venit o altă femeie care spunea că îl recunoaște pe tip și că acesta ar avea interdicție să se apropie de școală. Bun, dar ce legătură are interdicția cu faptul că era inconștient și plin de sânge?

  După ce și-a revenit puțin, în urma primului ajutor acordat de medicii de la ambulanță, tânărul rănit spunea că nu a fost bătut. Nici asta nu știu cum să o interpretez: fie nu a fost, fie îi e frică să spună ceva de frica celor care l-ar fi bătut, fie nu mai știe din cauza căzăturii…” (Maria)

  Poliția a demarat o anchetă în acest caz, iar tânărul a fost transportat la Spitalul Județean Arad.

  Ce ni se pare alarmant este felul în care simțul civic a dispărut aproape cu totul în comunitatea noastră. Este alarmant faptul că tânărul a fost lăsat să zacă plin de sânge, ziua în amiaza mare în fața unei instituții de învățământ în care se aflau mulți copii, fără ca cineva să intervină. Mai mult, mai mulți pietoni care treceau pe lângă acesta săreau efectiv peste picioarele lui…

  poetului 1

  poetului 2

  Distribuie articolul

  Comentarii

   • Iti recomand sa schimbi site-ul, cred ca aradon s-ar potrivi mentalitatii tale. Nu conteaza etnia sau clasa sociala din care provine victima. Nu conteaza ce s-a intamplat sau cum s-a intamplat. Conteaza sa ai bun simt si putina compasiune. Vorbim de demnitate. Inainte de a fi tigan esti o fiinta umana.

    +21 voturi
    +1
    -1
   • Este probabil ca „spectatorilor” sa le fi fost frica sa intervina.

    Fiind si eu de nenumarate ori in situatii similare, va recomand un aparat electrosoc. Sunetul produs ii va speria, nu va indemn sa ii curentati (desi e bine sa aveti aceasta „rezerva de violenta”, utila in situatii critice). Inconvenientul este ca va trebui sa va obsinuiti cainele cu sunetul care, sunt sigur, initial va ridica parul si pe dvs.

    +3 voturi
    +1
    -1
     • Atentie, nu ii place sa mearga prea mult „in gol”. E bine sa stiti aceasta, pentru a-i prelungi „viata”. Foarte important, obisnuiti catelul crescand intensitatea stimulului succesiv. Cand il ignora, micsorati distanta intre el si stimul, nu mai conteniti cu lauda si recompensati-l cu hrana.

      In privinta utilitatii ultrasunetelor…in cazul unui atac foarte hotarat, nu v-as sfatui sa va bazati prea mult pe ele. In plus, provocati discmfort pripriului dumneavoastra patruped.

      +1 voturi
      +1
      -1
  1. Horus sau care e numele tau , te consider u bun cetatean cu intrebarea scrisa?
   Daca e tigan sau nu , e inadmisibil sa treci asa pe langa un om cazut(inconstient) pe strada fie ca e plin de sange sau nu !
   Si se numesc oameni ….
   Trist !

   +7 voturi
   +1
   -1
  2. Noaptea, gasind un om intr-o situatie asemanatoare, am sunat si am stat langa el pana ce a plecat ambulanta pe care am chemat-o. Incercasem sa vorbesc cu el, in zadar. Un astfel de om nu e neaparat un beat sau un drogat, poate fi, de pilda, un diabetic caruia i-a scazut glicemia prea mult. Din acest motiv, am incercat sa dialoghez cu el; cand i-am vazut reactia, am realziat ca se intalnise cu paharul, dar nu m-a lasat inima sa…il las acolo.

   +10 voturi
   +1
   -1
  3. Haha…
   Nu e ca și cum ar fi prima persoana din Arad întinsă pe jos în amiaza mare. Însă de data aceasta se pare ca nu a fost vorba de vreun bețiv care și-a găsit pernă asfaltul sau un oarecare țigan cu care suntem obișnuiți la ori ce colț de stradă… Nu condamn pe cei care au trecut nepăsători pe lângă aceasta persoană fiindcă nu este ceva ieșit din comun… În fond ce s ar întâmplă dacă ne am opri pentru ori cine care este culcata pe jos? În cele mai multe cazuri am fi întrebați dacă nu avem sa mai bem cu el o duşcă….

   +3 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  4 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.