Tăiere de panglică între Macea și Dorobanți

  de Special Arad | 8 aprilie 2014, 2:33 PM | Administraţie

  0

  Drumul care leagă comunele Macea și Dorobanți, un tronson de aproximativ 3 km din drumul județean 709J, a fost inaugurat marți de către autorități. Acest tronson de drum județean a fost modernizat în continuarea lucrărilor derulate pe tronsonul Grăniceri – Sânmartin și face parte din proiectul transfrontalier de rabilitare a drumului Grăniceri – Elek (Ungaria).

  Valoarea lucrărilor se ridică la suma de 2.157.600 lei (aproximativ 480.000 euro), fiind finanțate prin Programul de Cooperare Transfrontalieră România – Ungaria 2007 – 2013, într-un parteneriat cu Compania Națională pentru Dezvoltarea Infrastructurii din Ungaria.

  Totodată, de acest drum vor beneficia peste 10.000 de locuitori din comunele Macea și Dorobanți, dar și agenți economici și participanți la traficul de tranzit între România și Ungaria.

  La tăierea panglicii care simbolizează inaugurarea acestui drum au participat președintele Consiliului Judeșțean, Nicolae Ioțcu, primarul comunei Macea, Ioan Mercea, dar și primarul comunei Dorobanți, Vicențiu Almasi.

  Iată că printr-un proiect transfrontalier România – Ungaria am reuşit să aducem resursa necesară ca acest drum, până nu demult de pământ, să fie modernizat. Suma investită este de aproximativ două milioane de lei, din care 98% finanţare europeană, iar 2 % finanţare a CJ Arad. Este o muncă pe care am depus-o de a aduce mai mulţi bani europeni şi putem spune că pe programul transfrontalier, judeţul Arad a avut un succes deplin, accesând toate proiectele existente pe liniile de finanţare disponibile. Ne bucurăm că un drum pentru care, până acum, primarii celor două localităţi veneau în fiecare an şi solicitau fonduri pentru pietruire astfel încât drumul să fie măcar practicabil, astăzi este un drum modernizat. Cu aceasta îndeplinim încă o dorinţă a noastră, aceea ca vestul judeţului Arad să fie unul în care toată reţeau de drumuri să fie adusă la standarde europene”, a declarat președintele Consiliului Județean Arad, Nicolae Ioțcu.

  Am încercat să transformăm acest drum de pământ în drum judeţean, pentru că există o legătură foarte strânsă între locuitorii comunei Macea şi cei ai comunei Dorobanţi, atât din punct de vedere agricol, economic, dar şi turistic şi cultural. Am simţit nevoia ca, în loc să facem prin Curtici – drum de o jumătate de oră între cele două localităţi cu maşina – să încercăm să ne legăm direct, pe o distanţă de şase kilometri. Cu sprijinul Consiliului Judeţean, am ajuns să vedem că jumătate din acest drum a fost modernizat prin fonduri europene. Avem convingerea că la nivelul Consiliului Judeţean Arad vor continua eforturile de a finaliza această lucrare”, a declarat primarul comunei Dorobanți, Vicențiu Almasi.

  Eu mă bucur că noi, măcenii din localitate, dar şi cei din localităţile limitrofe, aflate pe graniţă, acest drum, realizat pe fonduri transfriontaliere, vom beneficia de acest drum şi vom putea scurta durata de deplassre până în localitatea vecină, astfel încât colaborarea dintre cele două comune să fie şi mai strânsă şi mai benefică pentru toată lumea”, a declarat primarul comunei Macea, Ioan Mercea.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.