sâmbãtã, 13 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Update 2ITM efectuează cercetări în cazul bărbatului străpuns de o țeavă în față la LIDL

  de Lucian Valeriu | 20 mai 2014, 3:04 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  3

  Anton Deme (Domosi) se numește victima și era… un munte de om, în vârstă de 51 de ani. În după amiaza zilei de vineri, 9 mai, la ora 15, microbuzul care îi ducea și îi aducea pe muncitori de la JRL Edition SRL – o firmă cu sediul în Zona industrială – a oprit în dreptul magazinului LIDL din Calea Aurel Vlaicu. Omul, care trebuia să ajungă în Variașul Mic – sat în care locuia – se afla pe… „locul mortului”, în dreapta șoferului. Colegii săi au coborât din mașina închiriată de firmă de la Compania de Transport Public. La un moment dat, un camion cu platformă transportând țevi din fier a trecut pe lângă microbuz și, din cauza unei manevre nefericite, transportul nefiind ancorat corespunzător, o țeavă a alunecat, s-a desprins din mănunchi și a perforat inițial parbrizul microbuzului și, imediat, toracele pasagerului, străpungându-i ficatul și splina (nimeni nu-și explică cum de țeava a intrat în corpul bărbatului din lateral). Dus la spital cu o ambulanță sosită la scurt timp de la eveniment, pacientul nu a supraviețuit operației și a făcut infarct la UPU… practic medicii neavând mai nimic de făcut.

  Ciudat și suspect e faptul că poliția a tăcut cu privire la această  tragedie… până la urmă, un accident de muncă (având în vedere cam toate circumstanțele), în același timp unul de circulație… deci o informație cu valențe mediatice evidente… În mod normal, acest gen de știre e calificată drept „breaking news”, dată în deschiderea fluxului și reluată până la suprasaturație.
  Nimeni-nimic, așadar… iar ce știm, în plus, e că patronul firmei și șoferul microbuzului au fost prezenți ieri, la Variaș, la priveghiul fostului lor coleg, a cărui înmormântare va avea loc mâine. Contactat de Special Arad, secretariatul societății comerciale a declarat că nimeni din conducere nu dorește să facă o declarație publică în acest sens, dar că „firma este în doliu”…

  UPDATE

  Poliția Arad a confirmat  astăzi accidentul de vineri, precizându-ne următoarele: „Un tânăr în vârstă de 20 de ani din județul Maramureș conducea o autoutilitară Citroen care transporta profile metalice de patru metri. Aceste profile metalice depășeau cadrul mașinii și nu erau semnalizate corespunzător. Datorită faptului că nici nu erau prinse bine de cadrul autoutilitarei, una dintre tevi s-a desprins în momentul în care mașina a virat la o curbă și a pătruns prin lateralul unui microbuz care staționa, aparținând CTP Arad, producând accidentarea gravă a unui bărbat în vârstă de 51 de ani, ulterior acesta decedând la spital” – precizează IPJ Arad.

  Tânărul de 20 de ani este cercetat sub aspectul săvârșirii de omor din culpă, iar pe numele său a fost înregistrat un dosar penal în urma judecării căreia s-ar putea alege cu închisoare de la 1 la 5 ani.

  UPDATE 2

  Inspectorul-șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Arad (ITM), Valentin Vanci a trimis pe adresa redacției [email protected] următorul comunicat de presă referitor la accidentul pe care site-ul nostru l-a prezentat pentru prima oară în mass-media locală și centrală:

  „Referitor la evenimentul din data de 09 .05.2014 soldat cu decesul unei persoane angajate la SC JRL EDITION SRL, Inspectoratul Teritorial de Munca Arad precizeaza urmatoarele:
  In data de 09.05.2014, ITM Arad a fost sesizat telefonic de catre reprezentanrii lPJ Arad de producerea unui eveniment soldat cu deces in Arad, pe Calea Aurel Vlaicu, in dreptul magazinului Lidl. In urma sesizarii, un reprezentant al ITM Arad- Serviciul Securitate si Sanatate in Munca, s-a deplasat la fata locului in vederea elucidari si imprejurarilor in care s-a produs accidentul. La ora actuala, ITM Arad, prin Serviciul Securitate si Sanatate in Munca efectueaza cercetari pentru a stabili atat cauzele cat si persoanele responsabile de producerea evenimentului”.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Bietul Toni… Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească!Cât despre tânăr e clar că omul reprezintă și lucrează la o firmă, așa că despăgubirile pentru tragedie trebuie să vină din partea aceea. Evident că tânărul se va apăra în instanță și va demonstra probabil că nu el a fost acela care a încărcat și securizat sau nu încărcătura – pata neagră căzând pe firma la care lucrează; cei care au încărcat camionul plus cel care a verificat sau nu securitatea transportului conform normelor de transport rutier. Există legi clare în această privință, așa că s-ar putea ca tânărul să iasă nevinovat din această nenorocire existând posibilitatea ca el să nici nu fi fost prezent atunci când i s-a încărcat camionul. Un mijloc de transport încărcat poate face orice manevră în trafic dacă marfa încărcată este securizată.

   0 voturi
   +1
   -1
  2. Stimate domn care a-i pus stirea, te rog cauta sa scri realitatea iar daca a-i preluat-o informeaza-te inainte :1,victima era Amton Domosi :2 -nu era microbuz, ci autobuz articulat, 3-Jrl produce mobila si nu altceva3-ora era dupa 15,45(la 15,40e plecarea din firma),4-nimemi nu a coborit pt nici o cumparatura iar masina cu teava era parcata linga politie.Nu mai scrieti aberatii, cautati adevarul si lasati minciuniile

   0 voturi
   +1
   -1
  3. Voi astia care va credeti mari jurnalisti si scrieti ce va tuna capu mai intai informativa si dupa aia scrieti un articol…decat sa scrieti un articol ca asta de tot rahatu si sa denigrati o persoana dupa bunul plac mai bine nu scrieti…tot acest articol este o mare porcarie…sunt cuvinte prinse din zbor si puse laolalta…va sugerez respectos sa stergeti acest articol de toata JENA care pe langa faptu ca nu relateaza adevarul va si bateti joc de oameni si familiile indoliate!!!!!

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  6 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.