Sute de vize de flotant au fost făcute în Târnova în ultimele două săptămâni! Se încearcă fraudarea alegerilor? Dosarul este pe masa procurorilor!

  de Alin Olteanu | 26 September 2020, 1:58 PM | Ineu | Știri Arad | Târnova | Topic special

  8

  Informația a ajuns la urechile noastre aseară târziu, moment în care nu aveam cum să începem să deranjăm instituțiile statului cu întrebarea noastră: „Este adevărat că în comuna Târnova, în ultimele două săptămâni, s-a înregistrat un număr incredibil de mare de cereri pentru vize de flotant (la câteva sute ne referim?), care au fost și rezolvate pozitiv, în sensul că oamenii aceștia pot să și voteze duminică”.

  Astfel, în această dimineață, am încercat să confirmăm sau să infirmăm informația. Din păcate, fără succes. Știți de ce nu am reușit? Pentru că am ajuns în punctul în care ni s-a spus că există sută la sută un dosar la Parchet și că procurorii sunt așteptați să demareze, cu rapiditate, împreună cu polițiștii, ancheta.

  Da, e adevărat că sunt „niște” probleme la Târnova, da e adevărat că au fost înregistrate un număr suspect de mare de cereri de viză de flotant, da, situația este atent monitorizată – cam aceasta e esența informațiilor primite de noi, până la această oră nicio autoritate județeană nedorind (unii nu au avut cum) să ne confirme oficial.

  Și-atunci… o să spunem că mai știm că viitorii votanți la alegerile locale din Târnova, mâine, sunt niște cetățeni, majoritatea din zona Ineului, care habar nu au cine candidează la Primărie sau Consiliul Local din localitate, dar o vor face. Și o vor face fiindcă, probabil, știu cu exactitate ce mandat au și pe cine să pună ștampila.

  Iar dacă ni se va confirma oficial informația că e vorba de 500 de voturi, atunci cu siguranță că acestea vor putea înclina balanța în favoarea unuia sau altuia dintre candidați, depinde de cine a „regizat” această manevră cu două săptămâni înainte de alegeri.

  Așteptăm cu interes reacția autorităților, așteptăm cu interes intervenția procurorilor, așteptăm cu interes să aflăm unde, la ce adrese, s-au acceptat aceste vize de flotant. Fiindcă Târnova nu are nici Facultate, nici cămine studențești, nici lucrări de mare anvergură încât să ajungă în zonă sute de muncitori. Iar dacă nu o să aflăm rapid, iar Biroul Electoral Județean și cel de circumscripție din Târnova nu vor avea reacții, chiar decizii, atunci sunt toate șansele ca imediat după alegeri să se strige peste tot că alegerile au fost fraudate, așa cum s-a mai întâmplat și la alte alegeri în localitate, dar să nu se mai poată face nimic.

  Reamintim faptul că Prefectura Arad a demarat în urmă cu o săptămână verificări în toate localitățile din județ vizavi de aceste nenorocite vize de flotant. Din ceea ce știm, doar la Târnova sistemul a dat o „eroare” imensă.

  Revenim.

   

   

   

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Si eu am „viza de resedință” si plătesc de peste 15 ani taxe exact ca oricare alt locuitor, contribuabil al comunei.
   Asta înseamnă că nu am dreptul să-mi exprim opțiunea?
   Ce tot tocați prostia asta cu „flotantii”?
   Adică dacă am viza de reședință, nu am dreptul sa votez?
   O comunitate divizată politic, religios, flotanți/ne-flotanți, ba unii sunt get-beget, ba alții „vinituri”, ba unii mai cu moț, ba fără, mai mare rușinea.
   Mâine-poimâine nu o să-ți mai răspundă la „Bună ziua” pentru că ești „flotant”.
   Granița între acuze de genul ăsta și intoleranță este foarte subțire.
   Nu aveți dreptul să etichetați semenii voștri în niciun fel.
   Dacă s-au comis abuzuri sau nu s-a respectat legea vă puteți adresa organelor competente.
   Altfel, dacă mi se refuză un drept constituțional, pe motiv de „flotant”, se cheamă discriminare și este si mai grav.

   +2 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  9 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.