luni, 4 decembrie, 2023

Special Arad Logo

  Sute de turiști și localnici, evacuați din calea unui incendiu devastator în Grecia

  de - | 5 august 2021, 9:17 AM | Internaţional

  0

  (foto: profimedia)

  Un incendiu de vegetație arde necontrolat de mai multe zile pe insula elenă Evia. Acesta a explodat în dimensiune de ieri, alimentat de vântul puternic și temperaturile caniculare.

  Sute de turiști și localnici din mai multe localități au fost evacuați din calea focului. Unii au fost nevoiți să fugă cu bărcile după ce au fost încercuiți de flăcări.

  Trei pompieri au fost ușor răniți, potrivit brigăzii de pompieri, citate de Reuters.

  Tassos Baltas, un salvator voluntar care a ajutat autoritățile la mutarea oamenilor din satele afectate pentru a fi în siguranță, a spus că “ploua cu cenușă în Halkida”, capitala din Evia, la aproape 100 de km distanță.

  Incendiile care au amenințat, marți, casele din nordul Atenei s-au mai domolit. Însă Grecia se confruntă cu cel mai sever val de căldură din ultimii 30 de ani, riscul fiind încă crescut în următoarele câteva zile în majoritatea țării, spun autoritățile.

  Temperaturile s-au situat în jurul valorii de 40 de grade Celsius pentru a treia zi consecutivă.

  “Condițiile meteorologice sunt extreme”, a spus adjunctul ministrului pentru Protecția Cetățenilor, Nikos Hardalias, într-o intervenție televizată de miercuri. “Ar trebui să rămânem în alertă. Ar trebui să evităm orice activitate care ar putea provoca focul”, a precizat acesta.

  Ajutoare din Cipru urmau să ajungă în Grecia, flăcările arzând și în Peloponez, în regiunile Mesinia, Mani și Ilia, aproape de Olimpul Antic, locul primelor Jocuri Olimpice.

  “Trecem prin momente înfricoșătoare în Ilia”, a spus guvernatorul din vestul Greciei, Nectarios Farmakis.

  Mai multe detalii AICI

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.