luni, 17 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Sute de păsări au căzut deodată din cer în Mexic | Video

  de - | 15 februarie 2022, 9:00 AM | Animal Special | Internaţional

  0

  (foto: NZ Herald)

  Înregistrările de la o cameră de securitate arată un stol de păsări migratoare coborând spre case ca un nor de fum negru. Majoritatea păsărilor au reușit să zboare mai departe, dar filmările ulterioare arată zeci de cadavre ale păsărilor împrăștiate pe străzile orașului mexican Cuauhtémoc, din statul Chihuahua, scrie The Guardian.

  Incidentul fără precedent a avut loc în dimineața zilei de 7 februarie. Păsările decedate au fost identificate ulterior ca fiind pui de mierle cu cap galben. Cauza deceselor în masă a rămas neclară. Experții au opinat inițial că poluarea aerului, produsele agrochimice și temperaturile scăzute ar fi provocat dezorientarea și moartea păsărilor, însă ulterior, aceștia au considerat că, cel mai probabil, turma a fost atacată în cer de o pasăre prădătoare, iar mierlele au zburat în grup spre sol pentru a scăpa. Puii n-au fost însă pregătiți și s-au lovit unul de altul în acea îmbulzeală, aterizând fatal pe asfalt sau pe acoperișurile caselor.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.