Sute de oameni au blocat un pod peste Dunăre din Budapesta pentru a protesta față de creșterea taxelor

  de - | 16 iulie 2022, 9:07 AM | Internaţional

  0

  FOTO: MÁRTON KONCZ - ORIGO

  De mai multe zile sunt proteste la Budapesta din cauza creșterii taxelor. Sute de oameni au blocat vineri podul Margit de peste Dunăre, unul dintre cele mai folosite din capitala ungară. Poliția a încercat să țină deschis măcar un sens de circulație, dar până la urmă au lăsat protestatarii să oprească total traficul, informează Digi24.

  Oamenii au ieșit în stradă pentru că guvernul lui Viktor Orban vrea să crească taxele pentru liber-profesioniști, de la curieri până la micii antreprenori, care și-așa se luptă cu inflația.

  Mitingul a fost susținut și de unii politicieni de opoziție, care nu sunt de acord cu amendamentul adus Codului fiscal. Acesta urmează să fie votat de Parlament fără probleme, dată fiind majoritatea confortabilă de care dispune guvernul Orban.

  Citește mai mult pe digi24.ro.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.