vineri, 21 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Suspect ridicat de la centrul de transfugi de la Horia! Rețea anihilată printr-o acțiune româno-germană

  de Special Arad | 8 martie 2018, 8:32 AM | Știri Arad

  0

  DIICOT Timișoara, împreună cu EUROPOL și autoritățile din Germania, a declanșat o operațiune fără precedent de anihilare a unei rețele care a asigurat trecerea ilegală din Turcia până în vestul Europei a peste 2.000 de migranți.

  În paralel, polițiștii din Timișoara au descins în 12 locații din Timiș pentru a-i ridica pe membrii grupării care operau în vestul țării, iar cei din Germania pentru a-i reține pe cei care acționau acolo. Însoțiți de o echipă de intervenție de la Detașamentul Antiterorist al Jandarmeriei, polițiștii de la „Crimă Organizată” și DGA au descins și la locuința liderului grupării din România, care își închiriase un apartament pe Calea Aradului. Când au bătut la ușă, anchetatorii au auzit mișcare înăuntru, dar nimeni nu s-a grăbit să le deschidă. Polițiștii de la Brigada pentru Operațiuni Speciale au observat că de la geam un individ a aruncat o plasă albă în fața blocului. În acel moment, jandarmii au forțat intrarea, spulberând ușa. În câteva secunde, a fost încătușat. Alte echipe au percheziționat mai multe pensiuni unde erau adăpostiți migranții.

  Investigațiile au fost începute în urmă cu un an când autoritățile române au stabilit că în Timișoara acționează o grupare care asigura tranzitul migranților originari din Orientul Mijlociu și Asia aflați în Turcia spre Germania. Prețul – 4.000 -5.000 euro pentru fiecare persoană. Sumele erau date în tranșe prin metoda Hawala – banii erau plătiți de o persoană de încredere, căreia îi fuseseră încredințat „onorariul”, membrilor rețelei după ce se confirma că migranții au trecut dintr-o țară în alta sau la destinație.

  Anchetatorii au mai descins și la Centrul de Refugiați de la Horia, județul Arad. De aici a fost ridicat un suspect.

  CITEȘTE MAI MULTE PE PRESSALERT CU CLICK AICI

  FOTO: pressalert.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.