duminicã, 16 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Surpriză: cel mai bogat om din lume este din Europa! La fel și în cazul celei mai bogate femei

  de - | 19 ianuarie 2020, 10:25 AM | Internaţional | Monden

  0

  Francezul Bernard Arnault, acţionarul majoritar la LVMH, grupul de lux care deţine mărcile Louis Vuitton, Christian Dior, Moet & Chandon şi Tiffany & Co, a devenit cel mai bogat om din lume, devansându-l pe americanul Jeff Bezos, fondator şi CEO al Amazon, informează Forbes, conform adevarul.ro.

  Potrivit revistei americane, în prezent averea lui Bernard Arnault şi a familiei sale este estimată la aproximativ 117 miliarde de dolari. Fostul număr unu, şeful Amazon, Jeff Bezos, este acum pe locul doi cu 115,6 miliarde de dolari. Fondatorul Microsoft, Bill Gates, completează podiumul cu 110,6 miliarde de dolari, potrivit Forbes.

  Următorii în clasament sunt investitorul american Warren Buffett (90,6 miliarde de dolari) şi fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg (82,2 miliarde de dolari), scrie adevarul.ro.

  La sfârşitul anului trecut, grupul de lux LVMH a încheiat un acord de achiziţie cu Tiffany & Co prin care a cumpărat producătorul de bijuterii într-o tranzacţie cash care evaluează compania americană la 135 dolari per acţiune, adică 16,2 miliarde dolari.

  Cea mai bogată femeie din lume este tot din Franţa: Françoise Bettencourt Meyers. Este fiica celebrei Liliane Bettencourt şi moştenitoarea grupului de produse cosmetice L’Oréal. În clasamentul global ea ocupă locul 14 cu 59,9 miliarde de dolari, potrivit Forbes.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.