duminicã, 16 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Suporter Club UTA reacționează la declarațiile publice ale lui Alexandru Meszar și cere oamenilor politici Falcă și Bîlcea să facă un pas în spate

  de Special Arad | 22 iulie 2022, 8:12 AM | Sport | Topic special

  1

  Suporter Club UTA a reacționat în această dimineață ca urmare a așa-zisului interviu pe care Alexandru Meszar l-a acordat portalului Clubului UTA, în fapt niște întrebări adresate de un subordonat al său, la care trebuiau oferite niște răspunsuri cu schepsis. Fără a comenta interviul – deși putem spune că aspectul cel mai important din ceea ce spune Alexandru Meszar e că a comandat un audit financiar (noi  înțelegem asta ca pe o nouă amânare a negocierilor, cu încă câteva luni  în care să nu se mai pună problema vânzării clubului) – vă redăm în continuare textul comunicatului.

  „Dragi utiști, dragi arădeni: Am fost aseară martorii unei noi ieșiri «publice» a celui care și-a «asumat» (a se citi «confiscat») conducerea clubului UTA, ieșire care dacă n-ar ridiculiza întreaga imagine a moștenirii Baronului Neuman, mărturisim că ne-ar fi amuzat și pe noi. Într-un interviu prefabricat, pe care practic și l-a luat sie însuși (pe modelul «Meszar de la UTA» vs «Meszar de la Atletico»), Alexandru Mezar pretinde că dă niște răspunsuri (Citiți aici întreaga expunere a lui Alexandru Meszar) însă în realitate nu face decât să elibereze în spațiul public un mix de neadevăruri și lamentări fără substanță, ocolind răspunsuri concrete la întrebările care i-au fost adresate în spațiul public, atât de către suporteri cât și de presă. N-am aflat nici la cât se ridică nivelul datoriilor la acest moment, nici ce procent din vânzările de la fan-shop intră în club și nici câte abonamente au fost vândute anul trecut (sumă exactă nu procente și alte aproximări).

  Ținând cont de conținutul acestui auto-interviu, considerăm că e util să reamintim opiniei publice arădene, care sunt cauzele pentru care noi, Suporter Club UTA, împreună cu voi, marea comunitate a utiștilor, organizăm luni 25 iulie, marșul și mitingul de protest, «VREM UTA LIBERĂ»:

  1. Ținta finală a proiectului început în anul 2014 a fost ridicarea clubului UTA la statutul de club profesionist autentic. Stadiul actual, de societate dependentă de banii publici și capriciile politice care îi generează, nu poate fi decât unul intermediar. Din această perspectivă, oferta făcută de către «Grupul Apreutese», prin proiectul «UTA – NextGen» reprezintă în viziunea noastră, pasul firesc către următorul nivel în dezvoltarea clubului UTA. Din păcate, actuala conducere a clubului, care trebuia să fie doar un liant către această etapă, s-a «înstăpânit» abuziv asupra clubului UTA și refuză să o elibereze.

  2. De 15 ani, încă de la înființarea Suporter Club UTA, ne-am văzut puși în situația fie de a lupta, fie de a accepta, influențele aceluiași politician și ale apropiaților săi, asupra clubului UTA. Destul! Soarta clubului trebuie să revină în mâinile suporterilor și ale celor care-și asumă cu adevărat riscurile unei conduceri transparente. Ne-am săturat ca Gheorghe Falcă sau Sergiu Bîlcea să aibă practic drept de veto în viața clubului UTA. În calitate de contribuabili le adresăm solicitarea de a se reîntoarce la preocupările specifice activității pentru care au fost aleși și pentru care sunt plătiți din bani publici.

  3. Încăpățânarea cu care actuala conducere a clubului ține de scaunul puterii ne-a făcut să ne punem întrebări și să căutăm răspunsuri; le-am găsit și cele mai multe nu ne-au plăcut. Am constatat oripilați în ultimele săptămâni că acest club, care ar fi trebuit să fie un model de stabilitate în fotbalul românesc, este deposedat constant de sume importante de bani, prin practici manageriale dubioase, demne de a fi analizate de organele de anchetă competente. Nu putem tăcea, nu putem întoarce capul, când vedem că banii din biletele, abonamentele, obiectele pe care le achiziționați din fan-shop sau produsele cumpărate la stadion, nu ajung în conturile clubului UTA. Nu putem tăcea când vedem că pe lista furnizorilor de servicii ai clubului se află aproape doar persoane din conducerea clubului sau din interiorul acestuia. Nu putem tăcea când vedem că în timp ce clubul acumulează anual datorii, situația materială a angajaților acestuia înflorește. Banii pe care îi produce UTA trebuie să rămână în clubul UTA!

  4. În sfârșit, revolta noastră este cauzată și de lipsa totală de respect cu care actuala conducere a clubului îi tratează pe suporterii care contribuie cu sume importante la bugetul UTA-ei. Lipsa de transparență în transmiterea informațiilor, acuzațiile, demne de teoriile conspirației, aduse oricui are o voce critică, confiscarea și ascunderea echipei de suporteri, prin organizarea cu circuit închis a prezentării lotului și echipamentului, sunt practici nedemne de un profesionist, serios. O astfel de atitudine față de cei care au dat nume și identitate acestui proiect, este intolerabilă!

  Ca urmare a celor enumerate mai sus, Suporter Club UTA cere actualei conduceri a clubului să accepte de urgență oferta primită din partea grupului de investitori. UTA are marea șansă de a deveni un club independent și profesionist, iar noi nu acceptăm ca această șansă să fie ratată. Altfel, cu o conducere manevrată de politicieni, incapabilă să profesionalizeze cu adevărat clubul și cu un management care produce anual noi datorii, viitorul Bătrânei Doamne este sumbru și perspectiva de a ne întoarce în colaps, după doar un deceniu, cât se poate de reală.

  Așadar, îi invităm pe toți cei care cred că UTA merită și trebuie condusă cu integritate și competență, să vină alături de noi luni seara de la ora 18.30. Avem ocazia ca împreună să scriem istorie și să transformăm acest eveniment într-una dintre cele mai mari adunări populare de după Revoluție!

  Pentru noi doar UTA contează! UTA LIBERĂ!”.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  9 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.