marþi, 23 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Supermarketurile și hypermarketurile ar urma să se închidă complet în weekenduri

  de - | 20 martie 2024, 10:40 AM | Naţional

  0

  imagine cu rol ilustrativ

  Închiderea completă a supermarketurilor în weekend în România ridică întrebări despre alternativele disponibile pentru cumpărături. Se speculează că o lege nouă ar urma să intre în vigoare, însă detalii precise încă nu au fost confirmate, potrivit stiripesurse.ro.

  Micile magazine au inițiat o propunere neașteptată, cerând închiderea supermarketurilor în weekend. Motivul din spatele acestei cereri este scăderea semnificativă a vânzărilor pe care o observă la sfârșit de săptămână. Mulți consumatori aleg să își facă cumpărăturile în marile magazine, deoarece găsesc o varietate mai mare de produse într-un singur loc.

  Astfel, propunerea, care va fi transmisă astăzi Guvernului, urmărește să aducă o schimbare în această situație.

  La discuțiile de astăzi din cadrul Guvernului, se va lua în considerare această propunere controversată. Aceasta a fost formulată de către micii comercianți, care observă o scădere a vânzărilor de până la 30%-40% în weekend.

  Această situație i-a determinat să ceară închiderea marilor magazine, care au o suprafață mai mare de 1000 de metri pătrați, sâmbăta și duminica, în concordanță cu practicile din alte țări.

  „Ei (n.r. reprezentanții micilor magazine) vin și cer uneori niște lucruri care frizează bunul simț. Eu îi înțeleg. Dar nu se pot face afaceri în economia de piață omorându-l pe altul. Plus că, să mă ierte Dumnezeu, nu știu câtă capacitate au ei să hrănească poporul român. Și legea aceea cu minim 50% produse românești în hipermarketuri este încă în vigoare.”, a declarat Mihai Daraban, președintele CCIR, în direct la B1 tv.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.