vineri, 19 aprilie, 2024

Special Arad Logo

    Superinterviu cu unul dintre cei mai buni antrenori ai lumii: „Nu poți analiza ce nu s-a întâmplat încă”

    de Special Arad | 20 iulie 2017, 12:58 PM | Sport

    0

    Perioada dintre lunile aprilie – iulie a fost una dintre cele mai agitate și intense din cariera Simonei Halep, dacă nu cumva cel mai cel mai intense din întreaga ei carieră. Au fost mai multe evenimente majore, concentrate într-un timp foarte scurt, adică genul de perioadă care poate face și desface un destin de jucător.

    Reacția Simonei de la Miami care a devenit virală și care a determinat o serie de evenimente, inclusiv convingerea Simonei că trebuie să lucreze pentru a-și controla tendințele negativiste.

    Apoi parcursul de pe zgură, care a adus un titlu mare și era să-l aducă pe al doilea. Accidentarea de la Roma, care a venit cu alt gen de stres, gestionat excelent intrând în Roland Garros, unde jucătoarea română a ajuns, la capătul unui traseu gestionat impecabil, la trei game-uri distanță de primul titlu de Grand Slam al carierei, la pachet cu trecerea pe locul 1. Dar o performanță istorică s-a transformat în lacrimi, iar Simo a avut, în loc de bucurie, de gestionat un moment crunt. În temerile generale, l-a depășit cu bine, iar trei săptămâni mai târziu, începea o nouă campanie la un Slam. Doar pentru a se apropia iarăși incredibil de mult de o altă performanță, scrie treizecizero.ro.

    Toate astea au fost momente mari, momente care vorbesc din plin despre personalitatea, perspectivele și inima unui jucător de tenis și, în ultimă instanță, despre omul din spatele jucătorului. Toate au stârnit și întrebări, critici sau, simplu, temeri și nedumeriri.

    Am tratat cele mai importante teme într-un interviu exclusiv 30-0 cu Darren Cahill, omul responsabil pentru schimbarea fundamentală a Simonei Halep, cel de la care fanii așteptau o reacție, o încurajare sau un punct de vedere după toată nebunia ultimelor luni. Ca și în declarațiile făcute la minute după finala cu Jelena Ostapenko, Darren și-a păstrat aceeași abordare și la câteva zile după înfrângerea cu Johanna Konta de la Wimbledon. Iată ce a avut de spus:

    Darren Cahill: „Nu poți analiza ce nu s-a întâmplat încă, poți face corelații doar după ce lucrurile se întâmplă. Așa că, da, să privești retrospectiv lucrurile e un lucru frumos. Învățăm tot timpul din experiențe și încercăm să tragem concluzii ca să devenim mai buni. Dar aceste conversații sunt între mine, Simona și membrii echipei. Mesajul public este mereu că nu există regrete, nu există nici scuze, dar există încrederea că facem tot ce este posibil să continuăm să ne îmbunătățim. Simona continuă să se îmbunătățească de ceva timp, deja”.

    CITEȘTE CU CLICK MAI JOS TOT INTERVIUL

    Exclusiv. Darren Cahill, despre Simona: „Nu există regrete, nu există nici scuze. E doar încrederea că facem tot ce-i posibil să ne îmbunătățim”

     

    Jucătorul Darren Cahill

    Darren Cahill a devenit jucător profesionist de tenis în 1984. El a câștigat primul său titlu în 1985, în competiția de dublu a turneului în aer liber de la Melbourne. În 1987, el a câștigat primul său titlu individual la un turneu de top, la New Haven.

    Cea mai bună performanță individuală a lui Cahill la un turneu de Grand Slam a avut loc la turneul US Open din 1988, atunci când l-a învins pe Boris Becker în runda a doua și a ajuns în semifinale, unde a pierdut în fața lui Mats Wilander, câștigătorul turneului.

    În 1989, Cahill a ajuns în finala competiției de dublu masculin de la Australian Open, făcând echipă cu jucătorul australian Mark Kratzmann. Tot împreună cu Kratzmann, Cahill a câștigat turneul ATP din Cincinnati.

    Cahill a fost membru al echipei Australiei care a ajuns în 1990 în finala Cupei Davis. Australia a pierdut cu 3-2 în finala cu Statele Unite ale Americii. Cahill a realizat un scor de 6-4 în cariera sa din cadrul Cupei Davis (4-0 în meciurile de dublu și 2-4 în meciurile de simplu).

    Cahill a câștigat ultimul titlu individual în 1991, la San Francisco. Ultimul său titlu de dublu a fost obținut în 1994, la Sydney.

    În 1989, Cahill a ajuns la vârful carierei sale, clasându-se pe locul 10 în clasamentul jucătorilor din proba de dublu și pe locul 22 în clasamentul jucătorilor din proba de simplu. După ce a suferit leziuni cronice la genunchi și zece operații, s-a retras din turneele profesioniste în 1995.

    CAHILL 2

    Antrenorul Darren Cahill

    După ce și-a încheiat cariera de jucător, Cahill a devenit un antrenor de tenis de succes și l-a ajutat pe Lleyton Hewitt să devină cel mai tânăr jucător de tenis clasat vreodată pe locul 1 mondial. După Hewitt, Cahill l-a antrenat pe Andre Agassi, care a devenit, cu ajutorul lui Cahill, cel mai în vârstă jucător de tenis care s-a clasat pe locul 1 mondial în mai 2003. Cahill s-a alăturat Adidas Player Development Program, după ce Agassi s-a retras în 2006 și a lucrat cu jucători de înalt nivel precum Andy Murray, Ana Ivanovic, Fernando Verdasco, Daniela Hantuchová, Sorana Cârstea și Simona Halep. El este, de asemenea, un descoperitor de talente în cadrul programului Adidas și lucrează cu juniori promițători din întreaga lume.

    Pe lângă antrenarea jucătorilor individuali, Cahill a fost antrenorul echipei australiene de Cupa Davis din 2007 până în februarie 2009. Împreună cu Roger Rasheed, Brad Gilbert și Paul Annacone, Cahill este antrenor la ProTennisCoach.com, un site de antrenament profesionist cu acces liber. Cahill colaborează, de asemenea, cu PlaySight Interactiv, o companie de tehnologie sportivă aflată în spatele SmartCourt. Împreună cu Paul Annacone, el conduce echipa de antrenament și de dezvoltare a jucătorilor din cadrul companiei PlaySight, ajutând compania să-și aducă tehnologia mai aproape de jucătorii și antrenorii de tenis din întreaga lume.

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Scrie un comentariu

    7 + 4 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.