duminicã, 16 iunie, 2024

Special Arad Logo

  „Suntem disperați!” Foame și sărăcie. Joacă în echipamentul fetelor și duc bani de acasă (VIDEO)

  de Lucian Dănilă | 28 noiembrie 2016, 12:37 PM | Recomandările editorilor | Sport

  1

  Situație disperată la clubul arădean de handbal ACS „Avram Iancu”. Clubul care a reînviat handbalul masculin din Arad după patru ani de inactivitate strigă de foame și de sărăcie. Deși joacă pentru Arad, sportivii își plătesc din propriul buzunar masa și transportul la meciuri și joacă cu echipament împrumutat tocmai de la Nădlac, de la echipa de fete.

  „Echipamentul l-am împrumutat de la Helmuth Bernhardt. A fost al echipei de fete, dar era mare pentru ele”, spune Cosmin Gabor, cel care este antrenor-jucător la ACS „Avram Iancu”. Este trist ceea ce se întâmplă cu, încă, un sport care a adus glorie Aradului. În urmă cu 20 de ani, HC Arad cu Crivăț, Beldiman, Drăghici și alții în formație băteau  Steaua actualui președinte al Federației, Alexandru Dedu.

  În anii 60-70, pe bitumul de la arena Gloria, handbaliștii arădeni chinuiau echipe mari ale României, Steaua, Dinamo sau Minaur, într-o vreme când acestea dădeau grosul campioanei mondiale, România. Acum, nu mai au nimic…

  În ultimii 15 ani, handbalul arădean a luat-o la vale… Între timp, au plecat dintre noi oameni care au făcut istorie în acest sport la Arad cum ar fi Mihai Mironiuc, fost coleg cu Vasile Stângă sau Maricel Voinea la echipa națională, Teo Țucudean, cel care a spijinit financiar acest sport, Ion Buruc sau Fane Deacu. În urma lor au mai rămas acești tineri care iubesc acest sport, dar nu îi ajută nimeni. Chiar nimeni…

  Este încă unul dintre exemplele care arată grija administrației față de sportul arădean.

  „Când mergem în deplasări ne rugăm de echipele gazdă să nu joace în roșu pentru că nu avem decât un rând de echipament”, continuă Gabor.

  Deși le-a fost aprobat încă din luna martie proiectul de finanțare de la Primărie de 45.000 de lei, clubul nu a primit niciun ban. Din ceea ce am înțeles sâmbătă seară la Polivalentă, 8.000 urmeză să intre în conturile grupării arădene în această săptămână.

  Sâmbătă seara, handbaliștii arădeni au cedat în fața CS Universitatea Craiova, scor 29-36 (15-16). Pentru arădeni au marcat Adi Cristescu 6, Claudiu Dărăbuț 5, Daia 5 și Gabor 4. ACS „Avram Iancu” ocupă locul 8, cu 9 puncte, în seria vestică a ligii secunde, seria fiind formată din 12 echipe.

  La arădeni a revenit după o pauză de ani de zile Claudiu Dărăbuț. Acesta a și reușit să marcheze cinci goluri, patru fiind reușite din „7 metri”. Meciul a fost presărat cu multe durități, arbitrii luând de multe ori unele decizii cel puțin hilare, care au provocat multe tensiuni în tribune, acolo unde erau aproximativ 50 de spectatori. Conduși cu 4-5 goluri diferență, la începutul reprizei secunde, arădenii au reușit o revenire spectaculoasă, egalând la 24. Meciul a rămas echilibrat până în ultimele 8 minute, atunci când gruparea olteană, mai bine pregătită fizic, a reușit desprinderea, câștigând la 7 goluri diferență.

  img_9324

   

  „Nu putem să ne prezentăm la meciuri cu un singur antrenament pe săptămână. Am avut 3 antrenamente, apoi ne-au fost tăiate la două, acum facem unu și la el sunt prezenți 5-6 băieți, pentru că mulți dintre noi lucrăm. Ni s-au promis niște bani, dar nu ne ajută nimeni. Nu putem da nici măcar o masă după meci, ceea ce este foarte puțin. Ne mai ajută un prieten (n.r. Marius Bătrân) de la Pensiunea George’s, care ne oferă câte o masă după antrenament. Nu am văzut un leu din banii de la Primărie, deși proiectul de finanțare cu 45.000 de lei ne-a fost aprobat. Suntem disperați…” (Cosmin Gabor – antrenor-jucător ACS „Avram Iancu” Arad)

  VEZI VIDEO CU DECLARAȚIA LUI COSMIN GABOR

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  4 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.