vineri, 8 decembrie, 2023

Special Arad Logo

  „Sunt disperat, m-au terorizat!” Curat ghinion într-un Arad al hoților. Mașina lui Sergiu Sinceac a fost spartă de patru ori în acest an, în zona Biserica Sârbească

  de Lucian Dănilă | 24 mai 2019, 2:15 PM | Știri Arad

  4

  „Dacă nu ar fi, nu s-ar povesti”, cam așa erau scrise poveștile pe care le citeam în copilăria noastră. Sintagma este valabilă și acum, spre deosebire de cea în care se spunea: „a fost odată ca niciodată”. Această ultimă sintagmă nu este, din păcate, una valabilă doar la timpul trecut. Hoțiile, tâlhăriile, găinăriile, cum vreți voi să le spuneți, s-au întâmplat în ultimele zile, se întâmplă astăzi și vor continua și mâine, peste o săptămână, peste un an…

  Am mai scris că Aradul a devenit un sat fără câini, iar realitatea din cotidian îmi confirmă acest lucru. Aradul a devenit un oraș fără cap care funcționează haotic, un oraș în care fărădelegile se simt la ele acasă fără ca nimeni să intervină. Fenomenul de spargere a mașinilor a devenit o banalitate. Lumea nici nu mai reacționează și, mai rău, păgubiții nici măcar nu mai anunță poliția pentru că o fac degeaba. Este pierdere de vreme…

  „Nici măcar nu îți spun asta ca să îmi recuperez ceva, ți-o spun că poate dacă apare în presă se mai sperie și hoții”, o spune Sergiu Sinceac, un arădean care locuiește în zona Biserica Sârbească.

  „Sunt disperat, m-au terorizat!”, este practic urletul lui Sergiu, un arădean, un plătitor de taxe din acest oraș care s-a ales doar în acest an cu mașina spertă de patru ori! Repet, de patru ori!

  „Mi-au spart un Volkswagen Passat de trei ori și o dată dubița. Am și filmări. Pagubele nu sunt foarte mari, dar sunt. Pe lângă spargerea mașinilor pentru care a trebuit să plătesc reparațiile, mi-au furat cam 500 de lei în total. Ultima dată, alaltăieri, nici măcar nu am mai sunat la Poliție pentru că nu cred că mă poate ajuta”, spune Sergiu.

  Din imaginile înregistrate, cel puțin unul dintre hoți poate fi identificat. Nu pare a fi minor, cum se întâmplă în multe dintre cazuri, deci este… condamnabil.

  Evident că mașina lui Sergiu nu este singura care a fost spartă în acea zonă. „Au mai fost mai multe spargeri, nu știu numărul lor, dar fenomenulo a luat o mare amploare…”, încheie Sergiu Sinceac.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Domnii milițieni de cartier inloc sa se ocupe de astfel de cazuri stau la panda la verificat șoferii din trafic, poate prinde pe vreunul cu vreo problema ca să-și facă „Targetul” și dau amenzi cui le este mai ușor.
   Cat despre spargeri și infracțiuni se feresc sa se implice sa lucreze la dosare, niște trântori care sunt plătiți pe degeaba.

   +9 voturi
   +1
   -1
  2. Chiar nu pricepeți ca țiganii sunt vinovați pt tot ce e rău în țara asta?
   Vai, saracii tiganii nostri, cat sunt de discriminati.
   Cati lei vireaza tiganii in Bugetul Romaniei? Cat, aproape ZERO leuti? Dar cati bani scot tiganii din Bugetul Romaniei? Cati lei incasati de tigani sub forma de Ajutoare sociale si Alocatii pentru Copii plateste Statul, adica toti cetatenii contribuabili la Buget? Cat costa Asistenta sciala si cea medicala pentru tigani? Cat costa calificarea, pe care Statul o plateste dar tiganul nu munceste? Cat costa Scoala, pentru copiii tiganilor, care nu vor munci niciodata si nici macar nu au de gand sa faca asta? De ce intr-o familie de romani, de obicei lucreaza legal doi parinti si au un singur copil cu care Statul cheltuieste bani, iar intr-o familie tiganeasca nu munceste nici un parinte, in schimb Statul roman cheltuie cu 4, 5 sau chiar mai multi copii? De ce in orice loc in care se da ceva, inclusiv la Biserica unde se da aghiasma, primii sunt intotdeauna tiganii? De ce cea mai mare parte daca nu chiar 100 % sunt falsii bolnavi, falsii nenorociti care apeleaza la mila publica, adica cersesc altfel spus? Asta nu vedeti? Voi vedeti ca tiganii au numai drepturi? Dar datorii nu au si tiganii, cetateni nu sunt si ei? Sau ei inteleg ca sunt cetateni numai cand li se da, nu si cand trebuie sa li se ia.

   +16 voturi
   +1
   -1
  3. In zona cuza vodă boschetari și țigani fac numai prăpăd deoarece pe zi ce trece am numai probleme cu mizeria și furtul lemnului de la acoperiș am prins pe unul după care a doua zi l-am recunoscut ce să mai fac cu asemenea persoane care din tot ce fac e numai să distrugă

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  3 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Din aceeaネ冓 categorie