Sună cornul vânătorilor la Bata

  de Special Arad | 8 septembrie 2014, 4:14 PM | Știri Arad

  0

  Centrul Cultural Judeţean Arad în colaborare cu Asociaţia Judeţeană a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi şi primăria Bata organizează duminică, 21 septembrie 2014, între orele 11.00 și 21.00, „Festivalul Vânătorilor”.

  Ajuns la cea de-a VII-a ediție, festivalul aduce în prim-plan vânătoarea, îndeletnicire umană, care alături de pescuit, a fost printre primele activități care au provocat şi stimulat spiritul de competiţie. Iată așadar, doar unul dintre motivele pentru care aceste două tipuri de activitate, astăzi mai degrabă recreative și/sau sportive, devin alături de gustoasele clătite sau cătlane, subiect al unor evenimente cultural-recreative organizate cu succes în fiecare an în județul nostru.

  Acest festival propune publicului larg o demonstrație cu scopul cunoașterii tradiţiilor şi obiceiurilor legate de vânătoare. Oaspeţii evenimentului vor avea surpriza să descopere că vânătoarea înseamnă înainte de toate o adevărată cultură cu ritualuri, tradiţii şi obiceiuri care au însoţit actul vânătorii de-a lungul timpurilor.

  Iar dacă până acuma toate acestea se desfăşurau într-un spaţiu de tagmă destul de ermetic, acest festival reprezintă o posibilitate de cunoaştere şi înţelegere corectă a fenomenului. Probele de măiestrie vânătorească, de preparare a mâncărurilor specifice, dresura canină, evaluarea trofeelor sau prezentarea grupelor de vânători din judeţul nostru, vor constitui deliciul acestui festival. Nu va lipsi nici tradiţionalul bal al vânătorilor, pigmentat cu întreceri în imitarea boncănitului cerbilor sau cu proverbialele poveşti vânătoreşti.

  Gazda va fi, nimeni altul decât primarul comunei Bata, Ioan Micurescu, el însuşi un împătimit vânător şi povestitor, care va pune la dispoziţie spaţiul necesar bunei desfăşurări a evenimentului, la pensiunea „Bade Ioane” de la intrarea în comuna Bata dinspre Arad.

  Printre participanți se numără şi asociaţiile de vânătoare din judeţul Arad, Direcţia Silvică Arad, precum şi invitaţi din alte judeţe şi chiar din străinătate.

  Evenimentul se va încheia cu un spectacol folcloric programat pentru ora 17.00 încununat de un foc de artificii.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.