vineri, 21 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Summitul extraordinar al UE a fost anulat

  de Special Arad | 12 iulie 2015, 11:53 AM | Internaţional

  1

  Summitul extraordinar al Uniunii Europene unde urma să se decidă dacă austeritatea propusă de Alexis Tsipras este suficientă pentru salvarea Greciei a fost anulat.

  Anunţul în legătură cu anularea summitului a fost făcut de Donald Tusk, preşedintele Consiliului European.

  Discuţiile vor continua în cadrul Eurogrupului.

  Totodată, surse de la Cotroceni au precizat pentru Digi24 că preşedintele Klaus Iohannis, care se pregătea să ajungă la Bruxelles pentru această reuniune şi-a modificat programul pentru că întâlnirea a fost anulată.

  Se discuta despre această posibilitate de câteva zile, pentru că Eurogrupul nu a ajuns la o concluzie privind Grecia.

  Întâlnirea miniştrilor de Finanaţe din zona euro s-a încheiat ieri, fără consens, după nouă ore de discuţii tensionate.

  În acest context, publicaţia britanică The Telegraph anunţă sumbru: „Mai sunt 24 de ore pentru a salva moneda euro din pragul colapsului”. Jurnaliştii susţin că Guvernul german a început deja pregătirile pentru ieşirea Greciei din Zona Euro, după ce ministrul de Finanţe a dat un ultimatum Atenei: „Ori vine cu o ofertă mai bună, ori părăseşte temporar uniunea monetară”.

  Reuniunea de la Bruxelles a Eurogrupului a durat nouă ore, semn că discuţiile au fost extrem de intense.

  Jeroen Dijsselbloem, preşedintele Eurogrupului: „Este foarte dificil, dar continuăm negocierile. Doar atât vă pot spune!”.

  Sursa: Digi24.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Mârlănie. Ideea de uniune europeană a fost bună dar uite ce a ieșit! Când e vorba de ochiul dracului totul se duce naibii. De ce le-au dat grecilor atâtea împrumuturi uriașe care au sfârșit într-o datorie colosală? Atunci nu s-a făcut o analiză a necesarului real de împrumut și a posibilității în timp util de înapoiere a banilor?! Ce segment din economia grecească a sărit în spațiul cosmic după înghițirea atâtor tranșe groase de euro?! Când s-a văzut că Elada scârțâie tot mai tare și împrumuturile nu se regăsesc în nicio creștere economică de ce s-a continuat acest împrumut? Doar s-a văzut clar că se îndreaptă spre faliment cu aceste imense datorii! Numai că a existat un interes clar și tragic. Grecii politici au fost și ei niște nehaliți inconștienți și iată că s-a ajuns la cel mai sumbru final: vânzarea țării pe bucăți. Măsurile de austeritate nu vor mulțumi eurogrupul și pe merkeloaie astfel că zorii războiului rece au și mușcat cu prima geană din Grecia. După acest ”model de execuție” vor urma și alte țări. Aceasta este cotropirea modernă, fără armată și declarații ridicole de război, baionete, sonete și trompete, viteji, onoare și alte vechituri istorice. Vrei o țară? Împrumut-o până o ia naiba, folosește-te de corupții ei și când datoria e groasă – hop! o execuți! O iei pe euro/felii.

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  7 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.