Șugar Daniel Ioan, antrenor și jucător de rugby arădean, are nevoie de ajutor! Acesta suferă de o boală rară, extrem de gravă. „Sora lui a murit din cauza aceleiași boli”

  de Andreea Daniela B. | 26 august 2020, 6:46 PM | Știri Arad | Topic special

  0

  (foto: Facebook Șugar Daniel)

  Viața se poate schimba pentru oricine într-o fracțiune de secundă, atât în bine, cât și în rău. După o viață întreagă în care a fost activ și s-a dedicat sportului, antrenorul și sportivul arădean Șugar Daniel Ioan a fost nevoit să ia o pauză. Acesta a aflat în urmă cu câțiva ani că suferă de o boală rară, el fiind diagnosticat cu  SLA – Scleroză laterală amiotrofică, lucru care l-a împiedicat să facă ceea ce iubește cel mai mult. A antrenat mulți sportivi toată viața lui și a reușit să fie un exemplu de urmat pentru aceștia. Pentru că nu vor să îl lase la greu și vor să-l ajute, elevii lui au început o campanie de strângere de fonduri în mediul online. (campania pe Facebook, AICI)

  Ce este scleroza laterală amitrofică? 

  Scleroza laterală amiotrofică (SLA) este o boală neurologică care afectează sistemul nervos și cauzează slăbiciune musculară și interferează cu funcțiile fizice. SLA este un tip de boală neuronală motorie care face ca celulele nervoase să se descompună treptat și să moară. Simptomele precoce ale bolii sunt spasmele musculare și slăbiciunea unuia dintre membre sau vorbirea neclară. Pe măsură ce boala progresează, aceasta poate afecta capacitatea de a controla mușchii necesari pentru mișcare, vorbire, alimentație și respirație.

  Citește mai multe despre boală aici. 

  Cum se simte profesorul în acest moment? Ce spune soția acestuia?

  Ca orice boală gravă, termenul recomandat de doctori pentru începerea tratamentului este de „cât mai repede”.  Până atunci însă, Șugar Daniel și-a pierdut deja capacitatea de vorbire, comunicarea în momentul de față s-a redus la gesturi și cuvinte nearticulate. Boala avansează pe zi ce trece și cu timpul se vor atrofia și majoritatea mușchilori.

  “Boala soțului meu a debutat în urmă cu 3-4 ani. La început s-a manifestat ca o poticneală în vorbire, nu mai putea să pronunțe unele cuvinte foarte repede. Pe parcurs a început să vorbească mai rar și tot mai rar. Fiind profesor de educație fizică și sport vă dați seama că trebuia să le motiveze cumva elevilor de ce vorbește așa… le-a spus că nu vorbește bine românește pentru că vine din Africa de Sud. El este de felul lui un om extrem de glumeț si un pedagog înnăscut! Copiii îl iubesc enorm!

  Boala se numeste SLA – scleroză laterală amiotrofică. Este o boală de neuron motor, degenerativă. Exact ce a avut și Dana, sora lui care a murit la 45 de ani. Este o boală cumplită… se atrofiază mușchii, nu mai poți umbla, nu mai poți vorbi, nu mai poți respira. Trebuie să adunăm 8.000 de dolari necesari pentru medicamentul NUEDEXTA. Nu există tratament, e o boală autoimună. Deocamdată la profu` e afectată vorbirea, deglutiția, respirația, piciorul și mâna dreaptă.

  Noaptea respiră cu ajutorul unei măști ca de oxigen pentru că face apnee în somn, asta înseamnă că nu respiră pentru o bucată de timp și nu i se oxigenează creierul. E groaznic!”, ne-a spus aceasta.

  Campanie de strângere de fonduri

  „Persoana pentru care strângem aceste fonduri se numeste Șugar Daniel Ioan, profesor de sport la o școala din Arad, antrenor și jucător de rugby. În momentul de față se confruntă cu o boală neurologică rară și anume SLA – Scleroză laterală amiotrofică care îl împiedică să mai predea și îi ingreuneaza viata de zi cu zi.

  Viața lui depinde de un tratament experimental care se poate aduce din America și de care va avea nevoie toată viata. Primul tip de medicament (NUEDEXTA) trebuie luat 6 luni de zile și costa 8000$, urmat în fiecare lună de un medicament care costă 700$/ lună.
  Apelăm pe această cale la spiritul vostru civic și vă rugăm să ne ajutați să îl sprijinim printr-o donație în contul său:

  Titular cont: SUGAR DANIEL IOAN , Banca Transilvania

  IBAN-ul cont în LEI: RO59BTRLRONCRT0478958502

  Orice donație, indiferent de sumă este binevenită și îl va ajuta să continue această luptă cu boala. Dacă nu aveți posibilitatea să donați ne puteți ajuta printr-un share! Mulțumim!”, a fost mesajul sportivilor care își doresc să-și ajute antrenorul să treacă peste această perioadă grea din viața sa.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.