sâmbãtã, 20 iulie, 2024

Special Arad Logo

  „Sufletul anotimpurilor” – expoziție de pictură la Sala Clio

  de Special Arad | 19 februarie 2022, 11:50 AM | Cultură

  0

  Marți, 22 februarie 2022, ora 14.00, Sala Clio a Complexului Muzeal Arad va găzdui vernisajul expoziției de pictură „Sufletul Anotimpurilor” a artistului plastic Felicia Baltă.

  Prezentarea expoziției va fi realizată de către prof. Horia Truță, un apropiat al vieții cultural-artistice arădene.

  Felicia Baltă şi-a creat deja un drum distinct în ceea ce priveşte viaţa artistică locală nădlăcană, iar maturitatea sa artistică reiese din fiecare tablou expus. Forţa sa artistică, atât de gingaşă, respiră prin fiecare tuşă de culoare aşezată armonios pe pânză. Cele peste 45 de tablouri expuse dezvăluie un suflet exprimat prin culoare și identificat prin fiecare trăsătură a penelului.

  Expoziția relevă o multitudine conceptuală, prin reprezentări florale ale primăverii și verii, naturi statice ce relevă dragostea față de lumea înconjurătoare. Atrage prin paleta vie, adâncită prin umbre și detalii ale scenei statice, reliefând dorința de a integra în sufletul său tot ceea ce este frumos, gingaș, prețios. Tablourile expuse includ și peisaje ale frumoasei noastre țări, aducând un adevărat omagiu României de astăzi. De la „Liziera mestecenilor”, surprinsă la „Început de toamnă”, vedem „Căsuța cu liliac” sau am vrea să cutreierăm „În livadă” și să ne aruncăm privirea asupra unor „Reflexii pe Mureș”.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.