sâmbãtã, 24 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Suedia și Danemarca confirmă două breșe și scurgeri de gaze din conducta rusă Nord Stream 1 și încă una în Nord Stream 2

  de - | 27 septembrie 2022, 11:56 AM | Internaţional

  0

  (foto: biziday.ro)

  Autoritatea Maritimă a Suediei a emis în această dimineață o avertizare privind scurgerile din Nord Stream 1: „Există două scurgeri ale conductei – una în zona economică marină a Suediei și una în zona economică marină a Danemarcei. Cele două scurgeri sunt la o distanță relativ mică între ele”, a transmis purtătorul de cuvânt al instituției, citat de Reuters și Biziday. Oficialul a precizat că, mai exact, cele două scurgeri se află la nord-est de insula daneză Bornholm, unde autoritățile din Danemarca au anunțat o scurgere de gaze din conducta Nord Stream 2.

  Totodată, în această dimineață și ministrul danez al Energiei, Dan Jorgensen, a cerut companiilor și autorităților din domeniul energetic și al gazelor naturale să fie în alertă și pregătite de o eventuală reacție rapidă în urma scurgerilor.

  În acest context, cotația gazului TTF Amsterdam a crescut marți cu 5%, la peste 180 de euro pe megawatt oră, după patru zile consecutive de pierderi. Totuși, prețurile sunt în continuare aproape de minimele din ultimele două luni, în condițiile în care stocurile de gaze ale Europei sunt ridicate.

  În timp ce conducta Nord Stream 2 nu a fost niciodată pornită, Nord Stream 1 este oprită de aproape o lună, operatorul rus invocând probleme tehnice la turbinele care împing gazul din Rusia spre Germania.

  Sursa: Biziday

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.