duminicã, 10 decembrie, 2023

Special Arad Logo

  SUA vrea să vândă Ucrainei peste 200 de rachete antitanc împotriva Rusiei

  de - | 3 martie 2018, 4:10 PM | Internaţional

  1

  (foto: Mediafax)

  Statele Unite intenționează să vândă Ucrainei 210 rachete antitanc cu scopul de a consolida capacitățile de apărare ale Ucrainei împotriva Rusiei, informează The Associated Press, potrivit Mediafax.

  Departamentul de Stat al SUA a aprobat, joi, planul de vânzare al celor 210 rachete către Ucraina în valoare de 47 de milioane de dolari. Planul a fost trimis Congresului american, care se va pronunța în maximum 30 de zile pe marginea acestuia, însă este de așteptat ca acesta să fie adoptat, din moment ce majoritatea congresmenilor au susținut public necesitatea furnizării de armament către Guvernul de la Kiev.

  Potrivit Departamentului american de Stat, Ucraina ar urma să primească 210 rachetă Javelin.

  „Sistemul Javelin va ajuta Ucraina să își consolideze capacitatea de apărare pe termen lung și să își protejeze suveranitatea și integritatea teritorială”, se arată într-un comunicat al Pentagonului.

  Conflictul militar din regiunile Doneţk şi Lugansk, între serviciile de securitate ucrainene și insurgenți separatiști proruși, a izbucnit în 2014, după înlăturarea Administrației proruse de la Kiev, și s-a soldat până în prezent cu aproximativ 10.000 de morți. Acordul de la Minsk, care prevede încetarea ostilităților, a fost încălcat în mod frecvent.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  4 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.