marþi, 23 iulie, 2024

Special Arad Logo

  SUA s-au înțeles cu Germania să închidă gazoductul Nord Stream 2 dacă Rusia invadează Ucraina

  de - | 8 decembrie 2021, 8:07 AM | Internaţional

  0

  (foto: Profimedia)

  Oficiali SUA le-au transmis membrilor Congresului că au făcut o înțelegere cu Germania să închidă gazoductul Nord Stream 2 dacă Rusia invadează Ucraina, a declarat marți un consilier congresional pentru Reuters.

  Consilierul a afirmat că oficiali americani au transmis Congresului că au discutat cu omologii lor germani eventualitatea unei invazii, având în vedere masarea de trupe rusești la granița cu Ucraina.

  Oficialii au spus că au primit asigurări din partea Germaniei că gazoductul va fi închis, a mai adăugat consilierul, precizând că nu este clar dacă cele două părți au convenit asupra unei definiții a invaziei.

  Un diplomat european a declarat pentru Reuters că oficialii SUA le-au transmis clar aliaților că vor acționa pentru sancționarea gazoductului în eventualitatea unei invazii, ceea ce ar face orice acțiune a Germaniei irelevantă.

  Citește continuarea pe Digi24.ro.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.