SUA ridică sancţiunile impuse Turciei

  de - | 24 octombrie 2019, 8:42 AM | Internaţional

  0

  Preşedintele Statelor Unite ale Americii a anunţat, miercuri, ridicarea sancţiunilor impuse Turciei, la jumătatea lunii, după lansarea ofensivei armate în nordul Siriei, relatează Europa FM.

  „I-am solicitat secretarului Trezoreriei să ridice toate sancţiunile impuse, la 14 octombrie, ca reacţie faţă de ofensiva Turciei”, a declarat liderul de la Casa Albă.

  Donald Trump a mai spus că un număr redus de trupe americane vor rămâne în Siria în zonele cu petrol, dar a adăugat că va lăsa pe altcineva să se bată pentru acest „nisip stropit îndelung cu sânge”.

  La solicitarea Washingtonului, Ankara a acceptat un armistițiu care le-a permis milițiilor kurde, foştii aliaţi ai SUA în lupta contra grupării jihadiste Stat Islamic, să se retragă de la frontiera turco-siriană. În respectiva zonă, ar urma să fie găzduiți cei aproape 4 milioane de refugiați sirieni pe care îi găzduiește, în prezent, Turcia.

  Marți seară, Ankara a anunțat că „nu are nevoie” să reia ofensiva armată.

  Donald Trump a calificat, miercuri, drep un „mare succes” crearea unei „zone de securitate” în Siria.

  Mai mult de o sută de prizonieri din cadrul ISIS au evadat în Siria de la începutul ofensivei turce împotriva kurzilor, în nordul ţării, a declarat miercuri un oficial american de rang înalt, relatează AFP. „Nu ştim unde se află”, a declarat emisarul american pentru Siria James Jeffrey într-o audiere în Comisia Afacerilor Externe din cadrul Camerei Reprezentanţilor.

  Sursa: europafm.ro

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.