duminicã, 23 iunie, 2024

Special Arad Logo

  SUA ridică sancţiunile impuse Turciei

  de - | 24 octombrie 2019, 8:42 AM | Internaţional

  0

  Preşedintele Statelor Unite ale Americii a anunţat, miercuri, ridicarea sancţiunilor impuse Turciei, la jumătatea lunii, după lansarea ofensivei armate în nordul Siriei, relatează Europa FM.

  „I-am solicitat secretarului Trezoreriei să ridice toate sancţiunile impuse, la 14 octombrie, ca reacţie faţă de ofensiva Turciei”, a declarat liderul de la Casa Albă.

  Donald Trump a mai spus că un număr redus de trupe americane vor rămâne în Siria în zonele cu petrol, dar a adăugat că va lăsa pe altcineva să se bată pentru acest „nisip stropit îndelung cu sânge”.

  La solicitarea Washingtonului, Ankara a acceptat un armistițiu care le-a permis milițiilor kurde, foştii aliaţi ai SUA în lupta contra grupării jihadiste Stat Islamic, să se retragă de la frontiera turco-siriană. În respectiva zonă, ar urma să fie găzduiți cei aproape 4 milioane de refugiați sirieni pe care îi găzduiește, în prezent, Turcia.

  Marți seară, Ankara a anunțat că „nu are nevoie” să reia ofensiva armată.

  Donald Trump a calificat, miercuri, drep un „mare succes” crearea unei „zone de securitate” în Siria.

  Mai mult de o sută de prizonieri din cadrul ISIS au evadat în Siria de la începutul ofensivei turce împotriva kurzilor, în nordul ţării, a declarat miercuri un oficial american de rang înalt, relatează AFP. „Nu ştim unde se află”, a declarat emisarul american pentru Siria James Jeffrey într-o audiere în Comisia Afacerilor Externe din cadrul Camerei Reprezentanţilor.

  Sursa: europafm.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.