Studenții arădeni continuă să aducă bucurie în familiile defavorizate și anul acesta

  de Special Arad | 21 ianuarie 2019, 8:25 AM | Știri Arad

  0

  Vacanța a trecut, iar studenții din cadrul Universității „Aurel Vlaicu” Arad, coordonați de către Lect. Univ. Dr. Alina Breaz, au reluat acțiunile cu care ne-au obișnuit încă de aproape 3 ani.

  Studenții specializării Asistență Socială, atât licență cât și master, continuă Campania „Ajută-ne, să-i ajutăm”, o campanie de ajutorare a celor vulnerabili, a celor care speră la o viață modestă. Alături de Lect. Univ. Dr. Alina Breaz, studenții au reușit și de această dată să aducă un zâmbet pe chipul a 5 copii, care nu-și abandonează școala, în ciuda situației materiale precare de acasă. Este vorba despre două familii marginalizate social, o familie monoparentală, formată din 3 membrii, mama, un băiețel în vârstă de 8 ani și o fetiță în vârstă de 6 ani, foarte frumoși și silitori. Iar cea de-a doua familie este formată din 5 membrii, trei copilași drăgălași, un băiețel în vârstă de 8 ani, și două fetițe de 6 ani și respectiv 2 ani și părinții acestora.

  „De cele mai multe ori, bucuria noastră o adunăm din zâmbetul lor, al celor care au nevoie de noi, dar și de voi. De asemenea, mă impresionează de fiecare dată numărul mare de solicitări ale unor cazuri sociale pe care le ajutăm. Noi colaborăm cu instituții specializate, care monitorizează cazurile. Gândul că există o subsidiaritate în cazul serviciilor și beneficiilor din cadrul sistemului social, prin rolul voluntariatului, denotă faptul că există sentimentul de empatie, atât în rândul studenților specializării asistență socială, cât și a celor care contribuie la aceste acțiuni și cărora dorim, pe această cale, să le mulțumim pentru sprijin și implicare”, spune coordonatoarea campaniei „Ajută-ne, să-i ajutăm!”, Lect. Univ. Dr. Alina Breaz.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.