duminicã, 23 iunie, 2024

Special Arad Logo

    Studenți ai UVVG, premiați într-un concurs de procese simulate

    de - | 7 iunie 2024, 11:05 AM | Educaţie

    0

    Comunicat. O echipă de studenți a Facultății de Științe Juridice din cadrul Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad a câștigat locul II la un concurs de procese simulate,  organizat de Cercul științific studențesc Lex Civile din cadrul Facultății de Economie și Drept a Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș în parteneriat cu Editura Universul Juridic din București.

    Concursul a presupus întocmirea unei acțiuni civile, în materia dreptului proprietății intelectuale, pornind de la o stare de fapt dată. Echipele ale căror acțiuni nu au fost selectate pentru a fi susținute ca atare, au trebuit să întocmească o întâmpinare corespunzătoare pentru una dintre acțiunile din concurs, decisă prin tragere la sorți. Ulterior, „reprezentanții reclamanților” au avut obligația să înainteze un răspuns la întâmpinarea primită. Totul la termene riguros stabilite și respectate.

    „Obiectul speței l-a reprezentat  acțiunea în răspunderea civilă delictuală. Pe scurt, X a scris un roman în timpul celui de al doilea război mondial, dar nu a reușit să îl publice deoarece soția sa a pierdut geanta în care se afla manuscrisul. Ulterior, în 2020, Y a publicat și semnat un roman care cuprinde aceeași poveste, fără a modifica nimic”,a relatat  Giulia Sarah Lazăr, studentă în anul  III la Facultatea de Științe Juridice a UVVG.

    Echipa arădeană, denumită Iuvenes patroni ex Aradinum a fost formată din trei studenți doi pledanți, Giulia Sarah Lazăr, (anul III) și Denisa-Maria Buda (anul II), un membru supleant, Samuel Fabian Marușcă (anul I) și un coordonator,  Andreea Ciulea (anul IV).

    Departajarea s-a făcut în urma aprecierii făcute de juriu format din cadre didactice universitare și practicieni.

    „A fost o provocare pentru noi, deoarece a trebuit să construim o întreagă poveste cât mai veridică pornind de la obiectul acțiunii, am creat probe, inclusiv cărți de identitate, certificate de naștere, expertize tehnice și multe alte documente pentru a ne sprijini acțiunea. În pregătirea noastră pentru acest proces simulat, am învățat să lucrăm mai eficient în echipă, să ne sprijinim unii pe ceilalți și să ne bucurăm de fiecare idee bună pe care un coechipier a avut-o și să o implementăm astfel încât colegii noștri adversari să nu poată să aducă contraargumente. Datorită acestui proces simulat, am avut oportunitatea de a înțelege mai bine cum se desfășoară un proces real, să ne îmbunătățim abilitățile oratorice, să ne dezvoltăm cunoștințele teoretice și tehnicile argumentării. Bineînțeles, nu am fi reușit să obținem premiul II fără sprijinul și coordonarea domnului profesor conf. univ. dr. Paul Popovici, care ne-a îndrumat pe tot parcursul pregătirii”, a povestit Denisa Maria Buda.

    Individual, Denisa Maria Buda a obținut premiul pentru cea mai bună participare.

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Scrie un comentariu

    0 + 3 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.