STS avertizează: AEP nu a mai cerut publicarea rezultatelor provizorii. Nu se mai asigură același nivel de transparență ca la europarlamentare

  de Special Arad | 2 noiembrie 2019, 9:15 AM | Politikos | Recomandările editorilor

  0

  Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) acuză reducerea gradului de transparență la alegerile prezidențiale față de europarlamentare, prin faptul că la acest scrutin nu vor fi publicate rezultatele provizorii, în condițille în care, până în prezent, nu există o cerere în acest sens din partea Autorității Electorale Permanente (AEP), informează Hotnews.ro.

  Într-un comunicat remis vineri seară, Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) informează asupra unor modificări legate de afișarea rezultatelor la alegerile prezidențiale, precizările fiind aduse ca urmare a solicitărilor primite privind modul de publicare pe internet a datelor din centralizarea rezultatelor.
  Astfel, STS anunță că, la aceste alegeri prezidenţiale, pe internet vor fi publicate numai rezultatele parţiale şi finale, întrucât – spune Serviciul – nu există până în prezent cerinţe operaţionale care să permită STS centralizarea rezultatelor provizorii de la nivelul secţiilor de votare.
  Mai exact, referitor la cele trei secțiuni (rezultate provizorii, rezultate parțiale și rezultate finale) care au fost afișate la alegerile europarlamentare și dacă acestea vor exista și la prezidențiale, STS a explicat că „Serviciul realizează publicarea pe internet a datelor aferente procesului electoral din luna noiembrie 2019 conform cerințelor operaționale reieșite din hotărârile AEP și deciziile BEC” și că „până în acest moment nu au fost adresate către STS cerințe operaționale din care să reiasă că rezultatele provizorii vor fi publicate”.
  „În consecință, până în acest moment, rezultă că vor fi publicate numai rezultatele parțiale și finale”, precizează STS.
  Astfel, mai arată STS, „vor fi diferențe între modul de afișare a rezultatelor la alegerile prezidențiale față de alegerile europarlamentare”.
  Citește mai mult pe Hotnews.ro

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.