sâmbãtã, 20 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Structurile MAI au început campania #10PentruSiguranță | Foto

  de - | 8 septembrie 2019, 4:47 PM | Știri Arad

  1

  Structurile din teritoriu ale Ministerului Afacerilor Interne au desfășurat, la sfârșitul acestei săptămâni, activități de prevenire în cadrul campaniei #10pentrusiguranta, premergător începutului de an școlar.

  Activitățile au avut ca scop informarea părinților, bunicilor și copiilor despre cele 10 recomandări (decalogul siguranței) pentru a avea un an școlar fără evenimente neplăcute.

  Întâlnirile cu cei mici și cei mari au avut loc în parcările marilor magazine de pe raza municipiului precum și în mediul rural, în piețele din județ, la orele dimineții.

  Campania se va derula în continuare până în 20 septembrie, în toate unitățile de învățământ din municipiu și județ, pentru a transmite tututor elevilor, părinților și dascălilor recomandările pentru un an școlar în siguranță.

  Mai multe despre campania #10PentruSiguranță

  În perioada 7-20 septembrie a.c., toate structurile din teritoriu ale Ministerului Afacerilor Interne vor desfășura o campanie la nivel național, având ca scop pregătirea elevilor, părinților și profesorilor pentru un an școlar fără evenimente neplăcute.

  Activitățile vor fi desfășurate de următoarele instituții : Inspectoratul de Poliție Județean Arad, Inspectoratul de Jandarmi Județean Arad, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Vasile Goldiș” Arad, Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră Arad, Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Arad, Agenția Județeană împotriva Traficului de Persoane Arad și Instituția Prefectului – Județul Arad.

  Activitățile vor fi desfășurate pe două etape, în perioada 7-9 septembrie fiind  organizate întâlniri cu arădenii în locuri cu public numeros (zona hypermarketurilor și piețelor din județ), pentru a transmite recomandări pentru siguranța elevilor atât în școli cât și în timpul liber.

  În a doua etapă, în perioada 10-20 septembrie, echipe mixte din cadrul structurilor Ministerului Afacerilor Interne se vor deplasa în unitățile de învățământ din municipiu și județ, pentru a discuta cu elevii, părinții și cadrele didactice în vederea identificării de soluții pentru problemele anterioare și prevenirea comportamentelor care ar putea afecta siguranța în școli.

  Vor fi transmise zece sfaturi/recomandări:

  #1 Violența nu ajută, ai curajul să spui NU!

  #2 Fii un elev educat și spune STOP bullyingului!

  #3 Telefonul mobil este util doar când este folosit corect!

  #4 Sunați la 112 doar în caz de nevoie!

  Situațiile de urgență nu sunt o joacă!

  #5 Pe mâna cui încredințați copilul?

  Asigurați-vă că însoțitorul nu este chiar infractorul!

  #6 Lumea drogurilor nu este lumea ta!

  #7 Știți ce face copilul în timpul liber? Cunoașteți-i prietenii!

  #8 Drumurile publice nu sunt loc de joacă!

  #9 Renunțați la improvizațiile instalațiilor de gaz și curent!

  #10 Dascălul este profesor și prieten. Fiți alături de copii!

  Reprezentanții structurilor M.A.I. vor fi prezenți la deschiderea anului școlar, pentru a transmite copiilor succes la învătătură, asigurând părinții și cadrele didactice de toată disponibilitatea noastră în rezolvarea problemelor care pot apărea.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. #11 daca la poarta e cineva cu drujba sa va taie capu’ NOI va indrumam sa va culcati la loc pt ca, pana la urma ce rau vi se poate intampla.
   #12 daca copiii vostri rapiti sau abuzati au nevoie de noi, ii indemnam sa nu se mai smiorcaie si sa inchida telefonu’
   #13 daca copiii vostri vor sa va insoteasca la un protest sau pur si simplu vor sa vada cum e NOI va gazam,va batem si apoi ne stergem la fund cu drepturile voastre nedemascand vinovatii sau nici macar nu dam niste comunicate care sa condamne si sa ne delimiteze de GRAVELE INCALCARI ALE DREPTURILOR CETATENILOR ROMANI!
   #14 daca printe noi se afla un violator, un pedofil, unu’ care-si face vila din slar de politist sau pur si simplu’ unu’ care-si abuzeaza nevasta…nu ne sesizam…e vorba de viata lui privata si pensia vine orice s-ar intampla
   #15 daca copilul vostru este rapit si are cazier…noi va luam cu „bah fraiere tu-ti permiti avocat?” sau daca veniti femeie fiind cu o problema la militia vlaicu „subofiterii” nostri vor „incerca” gretos sa va invite in oras. Nu va nacajiti ii mustram oleaca si ii mentinem in functii! Deficit de personal dragi aradeni!
   #16 desi cunoastem faptul ca tiganii vand tigari de contrabanda la 300 de m de scoala noi stam in fata sectiei si urmarim „bunoacele” care trec pe strada
   #17 desi vedem cum mortii se inmultesc pe sosele inca „vindem” permise desi mai palmat ca inainte
   #18 desi stim ca soferii romani nu dau doi bani pe 98% din legea rutiera stam cuminti sa nu suparam pe nime’. Banu’ vine, zilele trec si vb aia: fiecare cu p…da ma-sii!

   PS: DA stim nu sunteti toti la fel da’ parca nu prea mai ne intereseaza…d’aia multi, foarte multi, „MULTUMIM” STRUCTURILOR M.A.I. zilnic pt „profesionalism” in primu’ rand. Pacat ca Dumnezo e cu altele.

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  3 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.