marþi, 18 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Stropi de noroc! UTA a avut în mână meciul de la Sebiș dar s-a ales cu un punct norocos (GALERIE)

  de Lucian Dănilă | 20 septembrie 2014, 11:34 PM | Recomandările editorilor | Sport

  0

  Vreme înnourată la Sebiș la sosirea Bătrânei Doamne. Ploaia nu a contenit în timpul jocului, iar UTA s-a întors acasă cu un punct norocos după ce mai bine de jumătate de meci a condus frâiele partidei. Gazdele puteau da lovitura în ultimele zece minute când au ratat trei ocazii uriașe!

  Mulți au văzut în jocul de astăzi de la Sebiș derby-ul seriei. Pentru cei aflați în competiție cu Naționalul și cu UTA, cele două echipe sunt principalele favorite la promovare. Într-adevăr, meciul a fost unul peste nivelul ligii a treia și, deși s-a încheiat la egalitate, putea fi tranșat de oricare dintre cele două echipe.

  Starul a aparținut gazdelor. Ionuț Radu, care alături de Bozian era cunoscut de arădeni ca fiind principalul pericol al gazdelor, l-a pierdut pe drum pe Botiș, a șutat din unghi, iar Bodea și-a început seria paradelor care avea să îl țină aproape tot jocul. După câteva minute chiar portarul arădean, eroul partidei de altfel, a ieșit greșit pe sub o minge centrată în careu în urma unui corner, mingea a ajuns la Balint care a tras defectuos din voleu de la 14 metri.

  UTA avea o posesie mai bună în ciuda ocaziilor echipei gazdă, dar Miron nu a fost pus deloc în dificultate în startul partidei. Și totuși, golul avea să cadă tocmai în poarta lui. În minutul 17 Șușlak a executat un corner pe linia careului de 6 metri, Ousmane s-a înălțat peste Moise, umbra lui din acest meci, și l-a executat cu o lovitură de cap pe portarul Naționalului sărind apoi în brațele antrenorului său, Roland Nagy. Era 1-0 pentru UTA și pentru câteva minute gazdele păreau debusolate. Galeria venită de la Arad era în delir. Pe un contraatac, Petrică Dragoș, titularizat în premieră în acest campionat, și-a prelungit prea mult mingea și nu a mai putut evita ciocnirea cu Miron, fiind apoi avertizat de arbitru.

  Ionuț Radu a fost cel care a dus din nou pericolul la poarta lui Bodea. Acesta a pătruns în partea stângă în sensul său de atac, a centrat în fața porții, Bodea era căzut la bara de la colțul scurt, dar Călin nu a ajuns la timp pentru a trimite în poarta goală. Mare ocazie… Până la pauză nu s-a mai întâmplat nimic notabil.

  Ambii antrenori au schimbat încă de la vestiare. „Știli” Abrudean l-a aruncat în luptă pe Țârlea în locul lui Balint, iar Roli Nagy a vrut mai multă viteză și energie de la Rus, care l-a înlocuit pe Dragoș. Deși Abrudean a ținut o ședință tactică chiar în centrul terenului, cei care au început mai bine au fost jucătorii Bătrânei Doamne. Hlistei a părut că se află într-un moment de grație. A avut câteva acțiuni care a dezechilibrat serios banda dreaptă a apărării gazdelor și chiar putea marca cu capul la o centrare a lui Șușlak. Ousmane a încercat și el poarta dar șutul său a fost slab. Mingea era mai mult în jumătatea gazdelor, iar UTA stăpânea terenul și situația de pe tabelă. A fost de ajuns ca tocmai „Brilliantul” Hlistei să facă două gafe uriașe în decurs de șapte minute și a fost eliminat în urma a două avertismente: primul pentru că a lovit mingea după fluierul arbitrului, al doilea pentru o alunecare întârziată la Tătar. Între timp, Călin putea marca pe contraatac, dar ajuns singur cu Bodea, în unghi, a fost blocat de portarul arădean.

  Din minutul 60 jocul avea să se schimbe radical. Cu un om mai puțin pe teren, Roli a făcut o primă mutare: l-a introdus pe Voicu în locul lui Varga care a acuzat dureri la mușchii inghinali. „Știli” Abrudean, care acuza absențele lui Sulea, Mardare și Roman, a mutat cu Lazea în locul lui Tothăzan și a câștigat consistență în centrul terenului. Deși părea că rezistă, UTA a cedat în minutul 70 după o combinație a lui Bozian cu Radu. Bozian i-a pasat atacantului de la Sebiș din centrul terenului, acesta cu spatele la poartă a preluat undeva la 20 de metri, a trecut din preluare de Botiș și l-a executat pe Bodea cu un șut la semiînălțime, 1-1! Apoi, Ionuț Radu le-a dedicat golul lui Sandy și Victor.

  Ploaia nu se mai oprea, iar sarcina Bătrânei Doamne devenea tot mai dificilă. Atacurile purtate de Rus și Ousmane nu mai aveau consistență, pentru că nu mai putea fi sprijiniți de colegii din linia de mijloc, iar în acest timp Sebișul presa tot mai mult. Totuși, UTA putea beneficia de un penalty după ce mingea l-a lovit în mână pe Tătar în suprafața de pedeapsă, dar centralul din Baia Mare, mascat, nu a văzut infracțiunea.

  Ultimele zece minute au fost infernale. Apostol, în minutul 82, a trimis cu capul puțin pe lângă poartă. Apoi Bozian a pătruns în careu, a ajuns singur cu Bodea, a șutat în dreapta acestuia dar portarul arădenilor a parat, mingea i-a revenit la Bozian care a șutat din nou, dar de data aceasta în pieptul portarului! Suferința nu s-a terminat pentru că în minutul 90, Ionuț Radu, cu spatele la poartă, a deviat mingea în bară, ratând astfel șansa să devină eroul derby-ului.

  UTA a încheiat partida în atac, iar după două cornere neconcretizate, în ultima fază a beneficiat de o lovitură liberă de la 25 de metri pe care Burlă a executat-o defectuos, mult peste poartă.

  În cele din urmă a fost un punct norocos câștigat de UTA pe terenul Naționalului, fapt recunoscut și de Roland Nagy. „Am venit aici pentru toate cele trei puncte dar plecăm doar cu unul. Putea fi și mai rău…”, a spus tehnicianul arădean. De partea cealaltă, „Știli” Abrudean era mulțumit de jocul echipei sale din partea a doua, dar nemulțumit de lipsa de concetrare a atacanților săi, lucru care i-a costat două puncte pe cei de la Sebiș.

  IMG_2376

  Național Sebiș – UTA Arad 1-1 (0-1)

  Ionuț Radu (70) / Ousmane (17)

  Național: Miron – Tătar, Bier, Moise, Neacșu – Balint (46 Țârlea) – Călin, Apostol, Tothăzan (63 Lazea), Bozian – Ionuț Radu. Pe bancă: Soltesz – Mardare, R. Pop, Lazea, Țîrlea, Ganea, Susan. Antrenor: Adrian „Știli” Abrudean

  UTA: Bodea – Ad. Popa (80 Burlă), Botiș, Filaret, Suslak – Nădăban, Chindriș, Varga (60 Voicu), Hlistei – Dragoș (46 Rus), Ousmane (90 Leucuța). Pe bancă: Mitrea – Leucuța, Voicu, Burlă, Rus, Bulza, Cotoc. Antrenor: Roland Nagy

  Arbitri: Adrian Șuta – Ionuț Sava, Daniel Lar (toți Baia Mare). Observatori: Ion Mureșan, Gabriel Stoicovici (ambii Timișoara).

  Liga 3 – Seria 4 – Etapa 4

  ACSVM Craiova – Ştiinţa Turceni 1-1

  Şerban (52) / Simcea (45)

  Pandurii II Târgu Jiu – Minerul Motru 1-1

  Dodoi (82) / Gavrilescu (10)

  ACSO Filiaşi – Minerul Mehedinţi 0-0

  Vulturii Lugoj – Millenium Giarmata 0-0

  FC Hunedoara – Nuova Mama Mia Becicherecu Mic   1-1

  Făgărășanu (47) / Silaghi (53)

  Naţional Sebiş – UTA Arad   1-1

  Radu (70) / Ousmane (19)

  CS Ineu a stat

  Clasament

  1. Becicherecul                  4          3          1          0          15-2     10

  2. Sebiș                               4          2          2          0          5-2       8

  3. FC Hunedoara               4          2          2          0          6-4       8

  4. UTA Arad                        3          2          1          0          4-2       7

  5. V. Lugoj                           4          2          1          1          3-3       7

  6. Mehedinți                       4          1          2          1          3-2       5

  7. M. Motru                        3          1          1          1          6-5       4

  8. ACSO Filiași                     4          1          1          2          5-4       4

  9. Giarmata                         4          1          1          2          3-5       4

  10. Pandurii II                     4          1          1          2          4-7       4

  11. Ș. Turceni                      3          0          2          1          2-5       2

  12. ACS Craiova                  4          0          1          3          2-7       1

  13. CS Ineu                          3          0          0          3          1-11     0

  Etapa viitoare (27 septembrie): Motru – Sebiș, Mehedinți – Giarmata, FC Hunedoara – Vulturii Lugoj, CS Ineu ACS VM Craiova, Turceni – Pandurii II, UTA – Filiași. Becicherecul Mic stă.

  URMĂRIȚI MAI JOS PESTE 450 DE FOTOGRAFII DE LA EVENIMENT 

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.