Strigăt de disperare la Trei Insule: „Rămânem blocați pe insulă, cu tot cu copii!” Se rupe podul…

  de Lucian Dănilă | 7 februarie 2020, 12:52 PM | Știri Arad

  4

  Este tensiune maximă în zona Trei Insule de la marginea municipiului Arad. Mai multe familii care locuiesc acolo riscă să rămână izolate pe insulă după ce s-a rupt podul.

  Ne-a scris în urmă cu puțin timp o doamnă care locuiește acolo, totodată o mamă care se teme că va rămâne izolată pe insulă împreună cu copiii și cu celelalte familii.

  „Dacă pompierii nu intervin, podul se va rupe! Suntem multe familii cu copii mici. Nu putem pleca pe pod cât timp se află în starea asta. O parte din podul adus de la ștrand, care era ancorat pe malul Mureșului, a fost rupt și purtat de ape până aici, unde a izbit vechiul pod, fapt care a produs ruperea parțială a acestuia. Prin intermediul dumneavoastră poate Primăria și Pompierii vor interveni mai rapid”, ne scrie doamna.

  Foto: Așa arăta podul de la Trei Insule în această dimineață 

  „Avem copii mici, alții chiar bebeluși. Dorim să ne ajute doar să tragem partea de pod care a venit pe Mureș și a rămas blocată în podul de aici. Vorbesc despre o parte din podul vechi de la ștrand”, este mesajul disperat al acestei mame.

  Subiectul podului de la Trei Insule este unul vechi, unul despre care Special Arad a mai scris și cu alte ocazii. Pare un perpetum-mobile, mai ales în sezonul de iarnă, atunci când debitul Mureșului crește iar podul, cam șubred, riscă să se rupă.

  Din informațiile noastre, Primăria are un proiect pentru a contrui un alt pod, „mai trainic și mai frumos”, cum spune cântecul, dar acesta se află doar la stadiul studiului de fezabilitate.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. A trebuit sa treaca 7 ani pana a fost terminat podul de pe Centura din zona 6 Vanatori, de aproape 6 ani se lucreaza la Stadionul FN, de 10 ani auzim de o parcare subterana in Piata Avram Iancu. Credeti ca acum inainte de declansarea campaniei electorale e cineva din Primarie curios de necazurile oamenilor?
   Din pacate asta e Aradul lucrului bine facut intr-o Romanie normala!😂

   +22 voturi
   +1
   -1
   • Apa curenta exista. Încălzirea se face cu lemne sau curent. Terenul este concesionat pe 49 de ani, nu poate fi nimic demolat. Casele aparțin oamenilor nu Primăriei. Se plătesc taxe și impozite mai mari că în oraș. Totul este legal. Așa că drepturile la drum/pod decent asigurat de Primărie sunt identice cu a celor din alte cartiere fara drumuri decente și care se inunda la prima ploaie (vedeți zona Titulescu/Voinicilor, Gai etc) sau să ne întrebăm cine i.a pus și pe aceștia sa.si ia casa/apartament in zona? Stimate domn, câtă vreme exista acte și se plătesc taxe exista și OBLIGAȚII ale autorităților!!!!

    +3 voturi
    +1
    -1

  Scrie un comentariu

  0 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.