joi, 18 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  StrArad – un festival foarte cool… și nu din cauza vremii. Plan B: „Singing in the rain”

  de Tomck@t, Raluca Medeleanu | 16 iulie 2016, 12:46 PM | Cultură | Strada | Video

  0

  Un festival atipic, fără mici și bere (!), a debutat ieri seara în Parcul Eminescu. Muzică bună, tarabe cu brizbriz-uri interesante și ateliere creative, concursuri, expoziții, spectacole de teatru și de jonglerie, film mut, spații special amenajate pentru lectură, locuri de joacă și activități sportive precum skateboarding, tir cu arc, tenis de masă, trambulină, șah gigant, basketball sau capoeira, dar și artă stradală cu unul dintre cei mai cunoscuți artiști din România – toate acestea, timp de trei zile, puse la un loc pentru a scoate oamenii în oraș și de a-i apropia de diversele forme de artă urbană. Un festival de care Aradul ducea lipsă de foarte mult timp… doar că taman acum, la prima încercare, ploaia și-a băgat tot ce putea băga în frumusețea asta de festival, care are un singur Plan B în caz de vreme nefavorabilă…

  „Cred că StrArad e o ocazie foarte bună pentru a descoperi alți arădeni decât cei pe care i-am văzut până acum la evenimente, pentru că fiind un spațiu deschis, cumva atrage toate tipurile de public și este nevoie de acest lucru pentru a răspândi această efervescență culturală în Arad”, a spus Anda Ionescu, unul dintre organizatorii evenimentului.

  „Mă bucur foarte mult că am reușit să-i dăm drumul la acest program pilot. Mă bucur că am reușit să ieșim în spațiu verde, mă bucur foarte mult că am văzut foarte multe fețe noi față de cele de la evenimentele deja organizate de Centrul Municipal de Cultură și mă bucur că văd foarte mulți tineri! Sper să iasă bine, să vină din ce în ce mai multă lume. Încă nu plouă și sper să nu vină ploaia… Vă așteptăm pe toți, într-un număr cât mai mare, să ne simțim bine împreună!”,  a mai adăugat Virgil Burchiu, organizator StrArad.

  Mihai Molnar, organizator al festivalului și cunoscutul realizator al emisiunii radio „Drive Time” a spus pentru Special Arad despre StrArad: „Am ieșit în stradă, am reușit timp de un weekend să redăm parcul arădenilor. Din câte ați văzut, se calcă pe iarbă, chiar ne jucăm pe iarbă, ne distrăm, ne simțim bine… avem și o scenă cu DJ și muzică live și sperăm că în acest weekend, începând de la mic la mare, lumea să identifice ceva în programul destul de mare și conex. Avem unele evenimente permanente, sâmbătă și duminică dechidem de dimineață, de la 10, nu doar de după-masă. Sperăm că ploaia să fie doar la bătaia cu apă, pentru că back-up plan avem unul ce se numește Singing and dancing in the rain… ”.

  … și Singing in the rain a fost. La un moment dat, înainte să urce pe scenă DJ Sebuh, DJ-ița Noemi de la Tasteful Indiecency a și dat „Play” arhicunoscutei piese din musicalul cu același nume.

  Chiar în aceste momente în care scriem aceste rânduri, afară e o priveliște mizerabilă, o temperatură ce nu ar trebui să existe în mijlocul vremii și un cer mohorât care ne amenință cu ploaia pentru cel puțin două zile. Prognoza meteo, din păcate, ne amenință și ea cu coduri galbene și portocalii de ploi pe toată durata weekendului… adică pe toată durata festivalului care, cu un ghinion maxim, a fost gândit ca un eveniment strict în aer liber.

  Nu știm, deocamdată, cum și cu ce număr de public va continua prima ediție a festivalului StrArad astăzi și mâine, tocmai când programul anunțat (vezi aici) este cel mai încărcat, dar sperăm ca arădenii, mai ales tinerii, să lase Facebook-ul, Snapchat-ul, Candy Crush și Pokemon Go (sau ce-o mai fi în vogă zilele astea) pentru câteva ore măcar… să-și ia umbrelele și să „sing in the rain”, pentru că StrArad chiar e un festival fain!

  Dacă, totuși, vremea învinge… nu ne rămâne decât să sperăm că vom avea mai mult noroc la anul. În orice caz, felicitări organizatorilor pentru inițiativă!

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.