Ștrandul Neptun – feudă politică sau ce?

  de Lucian Dănilă | 6 aprilie 2014, 5:31 PM | Administraţie | Topic special

  0

  Gheorghe Falcă, primarul Aradului ultimilor zece ani, a reușit să transforme ștrandul Neptun dintr-un loc foarte dinamic, un adevărat paradis nocturn nu numai pentru arădeni ci și pentru doritorii de distracție din județele vecine, în ceva „boring”… plictisitor.

  Falcă, se știe, a dus nenumărate „bătălii” cu oamenii de afaceri de pe ștrand. Au fost mai multe procese, s-au spus vorbe grele, dar, dincolo de acestea, cert este că, noaptea, această ex-oază a Aradului este efectiv moartă. În timp, pe ștrand a mai rămas activ un singur club, și acela situat la intrarea dinspre Podul Decebal. În rest, ștrandul a rămas doar o destinație pentru cei care în cursul zilei vor să se bălăcească sau să se bronzeze, într-adevăr, destul de drăguț amenajat în ultimii ani. Impresia generală e că ștrandul e o ruină, un loc în care nu vrei sa mergi după ora 20 și dacă stă primarul la ușă să îți spună că e gratis totul!

  În anii trecuți,

  în primele două mandate ale actualului primar, toate deciziile care vizau ștrandul, se dezbăteau în Consiliul Local Municipal, în care Falcă avea majoritate absolută.  Altfel spus, orice dorință pe care și-o punea în gând, a doua zi trecea prin mașina de vot.

  În acest ultim mandat, lui Falcă îi este tot mai dificil. Consilierii PD-L nu mai sunt câți trebuie la număr, astfel că majoritatea proiectelor -care au nevoie pentru a fi aprobate de o majoritate cu două treimi -nu primesc votul necesar, PSD, PNL și PC fiind împotrivă. Așa s-a întâmplat și la ultima ședință de Consiliu Local, când proiectul de hotărâre prin care RECONS, instituție subordonată Primăriei, urma să preia ștrandul, a fost respins.

  Ciudat (sau, depinde din care parte a taberei privești, firesc) e că primarul insistă să trimită ștrandul la Recons și a și  declarat în plen că va reintroduce acest proiect de hotărâre pe ordinea de zi a viitoarei ședințe de Consiliu Local Municipal. Probabil că are motivele sale…

  Ce urmărește de fapt primarul

  prin acest transfer? Nimic greu de înțeles. Primarul, ca urmare a acestei decizii, va deveni stăpânul absolut al Ștrandului Neptun. El și partidul pe care-l reprezintă. Cum? Transferând puterea pe ștrand societății RECONS, Falcă driblează aproape total Consiliul Local Municipal, așa încât nu va mai avea nevoie de majoritate cu două treimi. Va fi de ajuns majoritatea simplă în Consiliul de Administrație al societății subordonate Primăriei, acolo unde peste 50 la sută sunt apropiații primarului, chiar subordonați ai săi pe linie administrativă și politică. Vă imaginați cumva că aceștia vor vota după capul lor?…. V-ați înșela amarnic dacă ați crede că da.

  Dintre cei 16 membri ai CA al RECONS, zece sunt „oamenii primarului”,

  chiar membri ai PDL și apropiați ai acestuia: Puha Nicolai – director general, Popa Florica Mioara – președinte CA, Vasii Vasile – PDL, Caba Samuel-Adrian-Iosif – foarte apropiat de PDL, Szabo Mihai Iosif – UDMR, Iercoșan Adina, Onica Răzvan, Sfârâilă Marius Cristian, Petrilă Sorina – trezorier PDL, Morar Ioan-Florin – PDL, Hedean Camelia Alina – PDL, Risti Lucia Camelia, Bundea Nicolae Vasile – PDL, Cătană Gheorghe Adrian – obișnuit al CA-urilor PDL-iste, EXPCONT SRL – reprezentat prin Valea Elena Mirela – apropiată PDL, Buzgău Lucia – PDL.

  De fapt, adevăratele motive pentru care

  primarul și apropiații săi doresc să trimită Ștrandul Neptun în subordinea Recons, opinăm că sunt și altele. Mult mai importante și care țin de bani! Asta pentru că încasările ștrandului vor intra în conturile Recons, societate a cărei contabilitate nu va fi făcută de Primărie, ci va fi doar „controlată” de aceasta. Mai bine zis, tot de oamenii primarului. Ștrandul nu va mai fi în atenția Curții de Conturi, cum este în acest moment. Iar banii, cât de puțini sau mulți vor fi, vor fi gestionați de un manager impus de primar.

  Așadar, așteptăm cu interes mare anunțatul vot pentru trecerea ștrandului la Recons… însă, până atunci, promitem să aflăm câte din imobilele deținute de această societate a Primăriei au fost vândute sau concesionate. Și, mai ales, cui?…

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.