„Stop Camion”. TIR-urile vor fi blocate la intrarea în Ungaria timp de o zi

  de Special Arad | 24 March 2023, 12:08 PM | Știri Arad

  1

  (foto: arhivă)

  Începând cu data de 25.03.2023, ora 23:00 (ora României), până în data de 26.03.2023, ora 23:00 (ora României), pe teritoriul Ungariei va fi restricţionată circulaţia tuturor autovehiculelor cu o capacitate mai mare de 7,5 tone, anunță Poliția de Frontieră.

  Măsura este luată de autorităţile ungare ca urmare a faptului că începând cu luna martie s-a introdus „STOP CAMION”, adică reglementări privind interdicția pe teritoriul Ungariei în weekend-uri sau în zilele de sărbători legale pentru autovehiculele cu o capacitate mai mare de 7,5 tone .

  Restricţiile nu se referă la mijloace de transport care efectuează transporturi de mărfuri periculoase, animale vii, produse alimentare perisabile ori supuse unui anumit regim de temperatură.

  Având în vedere cele mai sus menţionate, în această perioadă şoferii automarfarelor vor avea obligaţia să staţioneze în parcările special amenajate, până la încheierea restricţiei de circulație pe drumurile publice din Ungaria.

  Poliția de Frontieră precizează faptul că în aceste intervale de timp, traficul de călători şi autoturisme se va desfăşura în condiţii normale.
  Autorităţile de frontieră din cele două state vor ține permanent legătura, în vederea stabilirii unor măsuri comune, astfel încât, la ridicarea restricțiilor de circulație pentru automarfare pe teritoriul Ungariei, controlul de frontieră să se desfășoare operativ (ex. folosirea la capacitate maximă a arterelor existente, suplimentarea de personal la controlul automarfarelor).

  Recomandările Poliției de Frontieră:

  La ridicarea restricţiilor, Poliţia de Frontieră recomandă şoferilor de automarfare tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţă deschise tranzitului de mărfuri, astfel încât să se preîntâmpine apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea, într-un timp foarte scurt.

  De asemenea, se recomandă consultarea aplicaţiei Trafic on-line, dezvoltată și pentru autovehiculele de mare tonaj, care este disponibilă pe pagina de internet www.politiadefrontiera.ro. Această aplicaţie prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Foarte buna masura luata de un stat care are autostrazi,iar circulatia este f.mare,camioanele de mare tonaj reprezentind si asa un pericol;mai trebuie adaugat ca pentru acestea e interzisa depasirea,si daca nu ma insel,viteza maxima admisa pe autostrazi este de 90 km/ora. Iata ce inseamna administratie nationala si nationalista hotarata.

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  1 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.