Știți cum se spune tenis cu… „P”? Trimarul tare în… enis (FOTO-VIDEO)

  de Lucian Dănilă | 4 March 2016, 10:22 AM | Pamflet | Recomandările editorilor | Sport

  5

  Cupa Davis a ajuns la Arad. Este un eveniment foarte important pentru o urbe ca a noastră, secătuită în ultimii ani de ceea ce înseamnă baze sportive. Pentru prima dată în istoria Aradului avem ocazia să vedem „pe viu” o asemenea competiție la noi acasă. La NOI acasă, nu la EL!

  A fost însă nevoie de un EL… Cine este EL? Este, evident, primarul, mintea luminată a orașului, făuritorul, ctitorul, drumarul, fotbalistul, pilotul, iar epitetele sunt mult prea multe pentru a intra toate în acest articol.

  Da, EL, Gheorghe Falcă, primarul Aradului de 12 ani, a furat Cupa Davis. Nu la propriu, evident, pentru că Salatiera de Argint nu a ajuns la Arad, nivelul fiind euro-african. A furat, însă, evenimentul. Totul i se datorează lui, faptul că aici se desfășoară meciul, cosmetizarea Sălii Sporturilor, poate chiar și faptul că unul dintre componenții echipei naționale este din Arad. Cine știe, poate Falcă crede că Marius Copil a ajuns la acest nivel datorită calităților sale de primar, Marius având doar 14 ani atunci când Ghiță a câștigat cursa pentru Primărie, în 2004.

  Ca să revenim la titlu, știți cum se spune tenis cu „P”? Ping-pong, spunem noi… Dar nu suntem siguri. Mai avem și varianta bancului cu broasca surdă. Broasca care îți îndeplinea orice dorință la care s-a dus Ion și a rugat-o să îi dea mult aur. Ion a primit un… taur. Gheorghe a rugat-o să-l facă tare în (alegeți litera potrivită) …enis. EL a ajuns vedetă în tenis! 🙂

  Pe unii i-a revoltat faptul că Falcă și-a regizat propriul filmuleț de prezentare al meciului de Cupa Davis de la Arad. Pe alții i-a făcut să râdă tare. Îmbrăcat cu un tricou roșu (nici nu contează firma), cu blugii hățâți până la buric și tricoul băgat în ei să-i țină de cald la… tenis, Falcă ne arată cum ține racheta în mână și lovește mingea aceea mică și galbenă precum a lovit Borcea – prietenul lui – mingea de fotbal atunci când era să se aleagă cu o fractură de piramidă nazală. Hidoase lovituri!

  Nu s-a oprit aici. Falcă a fost Number 1 și la tragerea la sorți. El a amestecat și a ales bilele la tragere, când foarte frumos putea să fie adus acolo un copil de perspectivă al Aradului în acest nobil sport, unul care și el putea să tragă bila cu Copil (cu C mare). Ca și cum singur a ajuns la aceste performanțe, Falcă și-a umilit și colegii din Consiliul Local Municipal. Deși a primit o grămadă de invitații pentru acest meci, Falcă nu a oferit niciuna celor din Consiliul Local. Se confirmă încă o dată că în Primărie, în Arad, oriunde, lucrurile se întâmplă cum dorește EL și atât. Invitațiile, cel mai probabil, s-au dus la cei din clientela lui, că doar suntem în campanie deja.

  Acum, cu câteva ore înainte de startul jocurilor, nu ne-am mira ca – de ultimă oră – Falcă să se vâre chiar și în lotul reprezentativ. Poate să joace mâine la dublu, alături de Tecău. Sau, cine știe, poate alături de Mergea ca să nu sufere cumva de vreun complex de… mărime, Tecău fiind muuult mai mare 🙂

  Nu putem compara acest meci de tenis dintre România și Slovenia cu evenimente care au avut loc tot la Arad într-o perioadă în care mulți dintre noi nici nu ne-am născut, cum ar fi UTA – Feyenoord, UTA – Tottenham sau UTA – Steaua Roșie. Este foarte adevărat că – și din cauza locului de desfășurare -, un meci de tenis de Cupa Davis la Polivalentă nu adună atâția spectatori cât aduna UTA în anii în care evolua în prima ligă. Dar chiar și așa, pentru Arad, evenimentul din această săptămână va rămâne în istorie. Am intrat pe harta acestei centenare competiții de anvergută mondială.

  Trebuia să fie evenimentul nostru, al tuturor arădenilor, al tuturor plătitorilor de taxe, al tuturor amatorilor de sport sau iubitori de tenis. Al NOSTRU, nu al LUI!

  SURSA FOTO: facebook.com/Gheorghe Falcă

  Aradul, un oraş de Cupa Davis.Aradul aşteaptă cu nerăbdare şi optimism meciul de Cupa Davis dintre România şi Slovenia, desfăşurat aici între 4 şi 6 martie.
  Aradul e un oraş de Cupa Davis.
  Hai România!

  Posted by Falca Gheorghe on Friday, February 26, 2016

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  3 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.