miercuri, 28 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Ștefan Mandachi și-a lăsat mașina în parcarea de la Otopeni, iar la întoarcere a avut de plătit 2.600 de lei

  de - | 7 august 2023, 5:13 PM | Naţional

  1

  foto: Stefan Mandachi/Facebook

  Omul de afaceri Ștefan Mandachi relatează o experiență trăită pe aeroportul Otopeni, din București. El explică faptul că a lăsat mașina în parcarea aeroportului și când a revenit în țară, după 6 zile, a constatat că avea de plătit pentru parcare suma de 2.600 de lei. Afaceristul susține că a plătit suma, dar, colac peste pupăză, a rămas blocat în parcare pentru că nu se deschidea nici bariera.

  ”Joi am revenit cu Tarom din Olanda. Căldura din avion era ca în hamamul din Antalya, 34 grade, timp de 3 ore. N-a mers 1 minut aerul condiționat. Întârzierea de o oră nu se mai pune, în care am stat ca chipsurile Pringles, fără un strop de apă.

  Ok. Ajungi pe pistă. Intri în capitala României. Pătrunzi pe coridoarele de 1,90 m, ca într-un tunel din filmul Star Trek. Dacă ai claustrofobie, faci atac de anxietate.

  Cel puțin 20 de valize zac aruncate PE JOS. Nimeni nu le supervizează. Dacă vrei să îți alegi una, o agăți și pleci mai departe. Efectiv sunt trântite în scârbă, una peste alta. Cred că sunt de o lună acolo, le-am văzut și când am fost în Anglia. Un soi de frânghie sau o bandă adeziv le perimetrează, ca la emisiunile Crimes Week de pe Discovery.

  Un singur cuvânt îți transmite Aeroportul Henri Coandă: MÂNTUIALĂ.

  Căldură peste tot, nimeni nu mai are vreo așteptare de la instalațiile de climatizare. Când ajungi pe aeroport, primul lucru la care te gândești e cât durează până ieși.

  Ies bucuros să-mi iau mașina din parcare. Am lăsat-o parcată sâmbătă seară. Azi e joi, total 6 zile. Fericit că am ieșit din aeroportul vieții, alerg cu tichetul în mână. Preț parcare 2.580 lei! Doușcinci de milioane!

  Am crezut c-am ajuns la Chișinău unde 1 leu moldovenesc e 0,26 roni. Dar nu. E la București. Mă frec la ochi. În capătul parcării e scris prețul. 100 lei pe zi. Sun la dispecerat: fraților, care-i treaba?

  ”Nu scrie prea clar prețul într-adevăr, dar aici e 20 lei pe oră, că ați lăsat mașina la PARCAREA CEA SCUMPĂ. E mai scumpă pentru că e mai aproape de ușa aeroportului. Aia de 100 lei e 100 metri mai la vale”.

  Fac un calcul în minte. 24 ore x 20 lei x 6 zile…

  Aberație mai mare nici c-am întâlnit. Sunt prea obosit ca să ripostez. Realizez că sunt încă un țepuit printre mulți alții, așa că fără vlagă, am o replică neconvingătoare:

  ”Doamnă, n-am lăsat mașina în parcarea scumpă, ci în cea mai scumpă parcare din lume. Nici dacă țineam mașina în cameră triplă la hotel nu ieșeam 600 euro 6 zile. Nici pe Champ Elysee nu costă atât.”

  Domnia și prostia, costă, așa că solicit factura să achit. Nu știe să factureze. Cheamă ajutoare. Durează vreo 20 miunte. Anticipez că n-au cititor de card, așa că mai pierd 15 minute să caut un bancomat. Este un BRD înghesuit pe un coridor tăinuit pe la etajul 1, după o farmacie. Singurul din toată zona.

  Intru în panică. Fac calcule: dacă mai stau mult la negocieri, mai trebuie să achit vreo 15 lei pt. câteva minute.

  Plătesc și fug”, a scris Mandachi pe Facebook.

  Sursa: Știri pe surse

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Un om care cauta sa para”ocos” cu orice ocazie (vezi autostrada de 1m/24m ltime, eu am facut trotuar de beton de 1.5m/40m si nu m-am pozat pe net). In toate aeroporturile, daca tii neaparat, poti sa iei alta valiza si sa pleci. Majoritatea aeroporturilor sunt mai urate pe partea de sosiri fata de cea de plecari (vezi Hamburg, Beauvois, Bristol, Wroclav, Berlin Tegel), cu coridoare stramte, fara lumina naturala, etc. La banii lui nu cred ca a fost pe alte aeroporturi.

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  0 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.