„Stau cu mortul în casă și nu mă îndrumă nimeni”. Nu-și poate îngropa mama deoarece autoritățile își pasează responsabilitatea de la una la alta

  de - | 3 august 2020, 9:25 PM | Naţional

  0

  (foto: Arhivă)

  O femeie din București a murit luni dimineață, iar trupul se află încă în apartamentul său pentru că DSP și Serviciul 112 își pasează responsabilitatea de la una la cealaltă, potrivit Antena 3.

  „Cei de la 112 au venit, cei de la SMURD au constatat decesul și mi-au lăsat o hârtie cu EKG-ul. Au spus că au chemat un echipaj de poliție, care este în fața blocului și așteaptă pe cineva de la DSP. Noi suntem izolate din data de 27, de când a fost ridicat soțul meu de acasă, el fiind confirmat sâmbătă noapte pozitiv. Mi s-a spus să stau în casă. Ca să obțin un document pentru înmormântare, un document ca să mă pot deplasa în provincie, că acolo trebuie să o îngrop. O derogare, ceva, ca să pot să plec pentru că sunt declarată izolată! De la DSP mi-au spus să le trimit un email și să declar că sunt contact direct și să obțin de la ei o derogare ca să pot să merg să îmi îngrop mama. Stau cu mortul în casă și nu mă îndrumă nimeni”, spune fiica femeii decedate.

  Oana Nicolescu, directoarea DSP București, aruncă vina pe serviciul 112 și spune că cei de acolo sunt vinovați pentru că nu au trimis un medic la familia decedatei. Aceștia stau cu persoana decedată în casă pentru că sunt în izolare.

  „Trebuie sa i se elibereze de către un medic un certificat constatator de deces. Cu acest document familiei i se eliberează de către primărie certificatul de deces și adeverința de înhumare. După ce are aceste documente, familia se adresează către noi pentru avizul sanitar de transport. Acest medic care ar trebui să constate decesul nu este de la DSP București. Trebuie solicitată ambulanța, să vină un medic. Serviciul 112 trebuia să ajungă acolo și să elibereze certificatul medical de deces. Să puneți pe spinarea noastră că DSP nu face…”, a declarat Oana Nicolescu la Antena 3.

  Sursa: digi24

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.