luni, 22 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Start ratat! UTA a pierdut la Brăila primul meci oficial din 2017. Arădenii sunt pe locul 3 (VIDEO)

  de Lucian Dănilă | 26 februarie 2017, 2:37 PM | Sport | Topic special

  0

  Foarte mult au așteptat fanii arădeni meciul din această dimineață pe care UTA l-a disputat la Brăila, pe terenul echipei Dacia Unirea. Pauza intercompetițională, plecarea echipei în cantonamentul din Spania, faptul că au jucat doar un joc amical la Arad în ultimele două luni și jumătate, l-a făcut pe fanul arădean să-i fie dor…

  UTA a fost forțată oarecum de rezultatele de ieri din Liga a 2-a să obțină minim un punct pe terenul din Brăila. Olimpia a câștigat la Brașov și avea un punct în față,urcând pe locul al 2-lea. Sepsi și Brașov sunt la doar un punct în spate, astfel că echipa lui Roșu avea nevoie să adune punct sau puncte.

  Startul a fost de partea arădenilor. Pe fondul unui joc încâlcit, a fost nevoie de o singură acțiune mai legată ca UTA să marcheze. Era minutul 16, Strătilă a pătruns în stilu-i caracteristic pe partea dreaptă, i-a pasat lui Curtuiuș, acesta a întors pentru Vîlceanu și mijlocașul sosit de la Steaua a ținut doar latul piciorului pentru a marca chiar la debutul său pentru Bătrâna Doamnă.

  Totul părea în grafic, dar deși conducea, UTA nu s-a impus deloc ca joc. Dimpotrivă, Brăila a forțat tot mai mult pătrunderile spre careul arădean. În minutul 29 o acțiune începută de Roșu și finalizată defectuos de Roșoagă a fost într-un fel semnalul de alarmă pentru ceea ce avea să urmeze. Peste numai două minute, în minutul 31, Roșu urma să înscrie cu capul din careul mic din pasa excelentă venită de la Pușcașu. Execuția acestuia a fost imparabilă, mingea lovind bara și apoi a intrat în poartă.

  Până la pauză nu s-a mai întâmplat nimic notabil.

  Laurențiu Roșu a mutat la câteva minute după reluare: în minutul 51, golgeterul Adrian Petre i-a luat locul marcatorului Vîlceanu. Ne așteptam ca UTA să forțeze, dar nu a funcționat nimic din jocul Bătrânei Doamne. Jucătorii din bandă nu reușeau să aducă mingea în careu, la mijlocul terenul se făceau greșeli repetate, iar în față Petre și Curtuiuș se întâlneau rar cu mingea. Pentru mai multă prospețime, Laurențiu Roșu i-a aruncat în luptă pe Copil și Tănase, dar jocul tot nu arăta mai bine. Strătilă a avut o oportunitate, dar șutul său din marginea careului a fost boxat de „Oly” Olaru.

  braila 2

  În minutul 73, Brăila avea să dea lovitura. Chindriș a recuperat minge în propriul careu, și-a prelungit-o, Iosofache a recuperat, a trimis în careul mic de unde același Roșu a marcat pentru 2-1.

  Peste trei minute Necoară a trimis din lovitură liberă în plasa laterală. Petre și Copil au fost singurii care au mai pus în pericol buturile porții gazdelor, dar acțiunile acestora au rămas fără rezultat și UTA începe cu o înfrângere anul 2017.

   

  CLICK AICI PENTRU VIDEO CU GOLURILE DE LA MECIUL BRĂILA – UTA 2-1

   

  „Sunt supărat, pentru că am început bine meciul și am dominat. Am înscris și am avut și alte ocazii, dar am primit gol când eram cu om în afara terenului, pe niște greșeli în lanț. Am început să avem probleme, nu ne-am mai creat așa situații bune, am mai avut câte ceva, dar nu am reușit să înscriem. Ne-au prins descoperiți și la golul doi, au început să tragă de timp și, cu toate că am făcut eforturi să salvăm măcar un punct, n-am reușit. Erau trei puncte importante, dacă le luam rămâneam pe locul 2, un loc de promovare. Celalalte contracandidate au reușit să câștige, mă refer la Satu Mare și la Sepsi, era bine să câștigăm la Brăila. Dar luptăm în continuare, trebuie să pregătim cât mai bine meciul cu Reșița și să scoatem maxim”, (Laurențiu Roșu – uta-arad.ro)

  IMG_8783

   

  DACIA BRĂILA – UTA ARAD 2-1 (1-1)

  Goluri: Roșu 31, 73 / Vîlceanu 16

  ►Dacia Unirea: Bg. Olaru – Gab. Niţă, L. Ivan (cpt.), Ghiocel, Necoară – Olenic – Roşoagă (D. Oprea 90+2′), Moglan, C. Roşu – Puşcaşu (Iosofache 72′), C. Neagu (Stănciulescu 90′)

  Rezerve neutilizate: Cr. Mitrea – Ed. Oprea, P. Ioan, Calu

  Antrenor: Alin Pânzaru

  ►UTA BD: Bg. Miron – Al. David (D. Copil 62′), Al. Manea, Gligor (cpt.), Burlă – Strătilă, Chindriş, Jorza (I. Tănase 69′), D. Muntean – Vîlceanu (Ad. Petre 51′) – Curtuiuş

  Rezerve neutilizate: Mara – Filaret, Adili, Piccioni

  Antrenor: Laurenţiu Roşu

  Arbitri: Horia Mladinovici (București) – Ionuț Bobe, Ionuț Babadac (ambii Videle).

  Rezervă: Florin Dan (Chirnogi).

  Observatori: Marian Deaconu (Ploiești), Viorel Leșeanu (Giurgiu).

  braila 3

  braila 4

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.