Stabilitate: curs valutar fix de 4,59 lei/euro în Westfield! (P)

  de Special Arad | 5 martie 2018, 6:47 AM | Advertorial | Topic special

  0

  Începând cu 1 martie, cei care se decid să cumpere o vilă, sunt acum siguri de suma pe care o vor achita.

  Imediat după 1990, în condițiile unei proaspăt liberalizate economii și a unei monede naționale care se deprecia de la o zi la alta, din nevoia de stabilitate s-a introdus evaluarea imobilelor în valută. La început au fost marca germană și dolarul american, astăzi prețurile sunt stabilite  în moneda unică europeană: Euro. În cazul tranzacțiilor între particulari, de cele mai multe ori în euro se și plătește, dar atunci când cumperi un imobil de la un dezvoltator, fiind vorba de o societate comercială, legea obligă ca plata să fie făcută în lei și toată lumea se raportează la cursul BNR din ziua plății.

  Negociezi și cumperi în euro, dar plătești în lei, ceea ce, în condițiile de instabilitate ridicată ale ultimelor luni, când cursul valutar a crescut galopant, se dovedește a fi o frână serioasă în creșterea vânzărilor pentru toate proiectele imobiliare din România. E un factor împotriva căruia majoritatea dezvoltatorilor nu pot, sau nu doresc, să ofere soluții viabile.

  „Inovarea continuă și găsirea soluțiilor optime pentru client sunt principiile noastre de bază, căci fără ele nu este posibilă o dezvoltare sănătoasă, pe termen lung. De aceea, încă de la început ne străduim să creăm în Westfield o <oază de stabilitate>, dacă pot spune așa, pentru că este o condiție esențială de creștere, atât pentru noi cât și pentru client. Sunt convins că această măsură va elimina din viața clienților noștri o sursă majoră de stres”, declară Dorin Cura, Marketing Officer Westfield.

  Această decizie „politică”, menită să înlăture efectele negative create de instabilitatea politică are desigur costuri, reale, imediate și asumate. Prin fixarea unui curs valutar la 4,59 lei / euro, indiferent de cât va crește cursul BNR, dezvoltatorul arădean renunță la un potențial profit, considerând că e mai importantă stabilitatea și siguranța comunității pe care a creat-o. Cursul valutar fix va fi menționat în toate contractele sau promisiunile de vânzare – cumpărare pentru vilele din Westfield, indiferent de modalitatea de plată și de varianta de finanțare, începând cu 1 Martie 2018.

  Prin această măsură, Westfield își consolidează poziția de lider, fiind proiectul imobiliar cu cea mai ridicată cotă de încredere din Arad. Mai multe amănunte pe westfield.ro sau telefonic la 0721.22.88.61.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.