miercuri, 21 februarie, 2024

Special Arad Logo

  SRI Arad se mută lângă Catedrală… mai aproape de Dumnezeu

  de Raluca Medeleanu | 7 februarie 2022, 8:24 PM | Administraţie | Topic special

  1

  Un proiect de hotărâre cu o exprimare destul de vagă – mai mult ca sigur ca urmare a „actorului principal” – a fost inserat pe ordinea de zi a viitoarei ședințe extraordinare a Consiliului Local Municipal, planificată vineri, 11 februarie. Este vorba de schimbarea destinației unei părți din fostul Liceu CFR (actualul Liceu Tehnologic al Electronicii și Automatizării „Caius Iacob”), clădire aflată în spatele Catedralei „Sfânta Treime” de la Podgoria. Mai exact, etajul al patrulea din partea de construcție din perioada comunistă a școlii, de 7 etaje, care este alipită de clădirea istorică, ar urma să devină un „spațiu pentru activități desfășurate de către instituții specializate ale statului/organ de stat specializat”.

  Din informațiile pe care le deținem putem să spunem că în această clădire va fi mutat Serviciul Român de Informații Arad, însă nu înțelegem care este motivul pentru care municipalitatea a evitat să facă referință exactă asupra acestui lucru în raportul, respectiv în referatul de aprobare anexate proiectului de hotărâre. Mutarea ar urma să fie provizorie, pentru o perioadă de doi ani, dar avem informații că este planificată o renovare a clădirii, ceea ce ne duce cu gândul la o prelungire a șederii SRI în această zonă.

  De altfel, despre această mutare nu este prima oară când se vorbește, însă acum chiar se și întâmplă.

  „Se aprobă propunerea de schimbare a destinației unei părți din imobilului – internat, în regim de înălțime P+7E, cu o suprafață desfășurată de 6202,91 mp, și anume etajul patru, în suprafață construită de 745,23 mp, proprietate publică a Municipiului Arad, înscris în CF nr. 347913 Arad, nr. cad. 347913, situat în Piața Caius Iacob nr. 1, aflat în administrarea Liceului Tehnologic de Electronică și Automatizări ”Caius Iacob” Arad, din spațiu cu destinația de unitate de învățământ preuniversitar de stat, în spațiu pentru activități desfășurate de către instituții specializate ale statului/organ de stat specializat, pe o perioadă de doi ani, potrivit prevederilor legale în vigoare”, se arată în documentul care va fi supus la vot de consilierii locali.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  7 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.