sâmbãtã, 13 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Sprijin financiar pentru fotbalul și baschetul arădean

  de Special Arad | 2 aprilie 2018, 9:26 PM | Sport

  1

  (foto: biroul de presă a Primăriei Arad)

  Comunicat. Luni, 2 aprilie 2018, în sala Regele Ferdinand din cadrul Palatului Administrativ, Primăria municipiului Arad, reprezentată de primarul Gheorghe Falcă, şi preşedinţii cluburilor de fotbal AFC UTA, CS Atletico şi FCC ICIM au semnat contractele de finanţare cu Centrul Municipal de Cultură Arad, declarate eligibile în prima sesiune de finanţare pe anul 2018.

  Directorul executiv al Centrului Municipal de Cultură, Daniela Pădurean Andreica, a făcut cu această ocazie o  scurtă  prezentare a ceea ce înseamnă una dintre liniile de finanţare nerambursabilă pentru care municipalitatea alocă fonduri substanţiale in fiecare an. „Este vorba despre promovarea sportului de performanţă, un program sportiv de utilitate publică ce este în atenţia municipalităţii de mai mulţi ani. Anul acesta ne-am străduit ca această procedură să fie finalizată ceva mai repede decât în anii anteriori ca să putem susţine sportul în  partea de campionat 2017-2018.

  Aproximativ 30 de structuri au solicitat sprijinul financiar al municipalităţii, iar pentru 80% dintre ele răspunsul a fost unul favorabil. Acest lucru se traduce pe de o parte prin faptul că proiectele au fost bine întocmite, iar pe de altă parte există o deschidere substanţială din partea Primăriei Municipiului Arad pentru a susţine, a ajuta şi a promova sportul de performanţă.

  În prima sesiune de finanțări nerambursabile din 2018, Centrul Municipal de Cultură Arad  a aprobat la categoria „Promovarea sportului de performanță” 19 proiecte. Dintre acestea  Asociația FC UTA a primit 3.500.000 lei, CS Baschet  1.400.000 lei, iar CS Atletico 80.000 lei.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. De ce Primariile si Consiliile locale (Judetene),sponsorizeaza sportul?Mai precis,se implica Politic si in sport?legislatia tarii este prevazuta cu …Sponsori (firme).De ce trebuie luati banii de la cetatean care ar fi buni la Educatie,sanatate,Infrastructura,etc. si dati Sportului cind acesta are cadrul legislativ de a face rost de bani.De cind Primaria este un Srl?

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  4 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.