duminicã, 14 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Un asistent de la Spitalul Militar Central a sedat intenționat cu diazepam 3 paciente. Una dintre ele a ajuns în stare gravă la ATI

  de - | 10 mai 2023, 2:21 PM | Naţional

  0

  (foto: arhivă)

  Parchetul a deschis dosar de „tentativă de omor calificat”, relatează „Libertatea” într-o investigație semnată de Mirela Neag și Cătălin Tolontan, în cazul asistentului de la Spitalul Militar Central.

  Evenimentul a avut loc sâmbătă, 6 mai 2023, în București, când medicii ATI care au salvat-o pe femeie au avut suspiciunea unui viol. Spitalul a reclamat imediat cazul, care a ajuns la Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar București.

  Un asistent medical, angajat civil al Spitalului Universitar de Urgență Militar Central Carol Davila (SUMC) din București, a administrat sâmbătă calmante „într-o cantitate mare” unor paciente internate la Secția 1 medicală, potrivit mai multor surse care au discutat cu ziarul Libertatea.

  „Asistentul este tânăr, are puțin peste 20 de ani”, a spus un medic din spital.

  Una dintre femei a ajuns la secția ATI, cu stop cardiorespirator. Din fericire, femeia a fost salvată. În acel moment, sâmbătă, mai multe cadre medicale au realizat ce se întâmplă și au sesizat conducerea, care la rândul ei a chemat procuratura.

  Diazepamul, cunoscut inițial sub numele de valium, este un sedativ, folosit pentru calmarea mușchilor și a creierului. Este folosit, de asemenea, în insomnii sau în stările de anxietate, ca un tratament pe termen scurt.

  „A fost intenționat, nu o eroare”, susțin mai multe surse din partea celor care cercetează evenimentul. Secția medicală 1 nu are, în general, pacienți care să aibă nevoie de diazepam, au explicat medicii. Nu se fac operații, nu este secție de ATI și nici nu este secție de psihiatrie.

  Asistentul a trecut în fișa de observație a pacientelor administrarea de diazepam și a folosit parafele medicilor, fără ca aceștia să știe. Așa a scos fiolele de diazepam din farmacia spitalului.

  „Să administrezi o cantitate atât de mare de diazepam înseamnă practic să le adormi, să nu mai poată reacționa”, a explicat același medic.

  Cazul este cercetat acum atât de către procurori, cât și de o comisie a spitalului.

  Mai multe detalii AICI

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.