Spitalul Județean beneficiază de un nou aparat medical performant

  de Special Arad | 23 March 2023, 6:56 PM | Știri Arad

  0

  Comunicat.

  Spitalul Județean a fost dotat cu un nou aparat pentru intervenții medicale de urgență și tratamentul clinic al pacienților, prin intermediul Ministerului Sănătății, valoarea acestuia fiind de aproximativ 225.000 de lei. „Platformă videolaringoscop-fibrobronhoscop” este folosită în cazul intubărilor și a recoltării de probe microbiologice.

  „Platforma, trusa de intubație dificilă, conține un videolaringoscop – care poate fi conectat la patru tipuri de laringoscoape, atât pentru pacientul pediatric, cât și pentru pacientul adult – și două bronhofibroscoape. Aceste dispozitive medicale ajută în situații de urgență la manevra de intubație ora-traheală, atunci când  aceasta este dificilă și nu este posibilă intervenția prin metoda clasică. De asemenea, bronhofibroscopul poate fi utilizat în secțiile de terapie intensivă, pentru a realiza bronhoaspirație și, prin aceasta, să obținem date de micro-biologie, utile în practica clinică”, a declarat dr. Cristian Nicolescu, medic șef Secție Anestezie și Terapie Intensivă I.

  Modernizarea sistemului sanitar arădean reprezintă o prioritate a Consiliului Județean Arad. În prezent, se construiesc trei spitale noi, două urmând să fie finalizate în acest an, iar cel de al treilea – Complexul Matern-Pediatrie –, cu o valoare de peste 90 de milioane de euro, având asigurată finanțare europeană.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.