duminicã, 24 septembrie, 2023

Special Arad Logo

  Spitalul de Psihiatrie de la Căpâlnaș, inaugurat în prezența ministrului Dezvoltării

  de Special Arad | 21 iulie 2023, 4:06 PM | Administraţie

  0

  În prezența ministrului Dezvoltării, Adrian Veștea, Consiliul Județean Arad a inaugurat astăzi Spitalul de Psihiatrie de la Căpâlnaș, comuna Birchiș, al doilea spital construit de la zero de către Consiliul Județean Arad. Consiliul Județean pregătește deja și inaugurarea celui de-al treilea spital nou, cel de Oncologie, construit în municipiul Arad și care urmează să fie finalizat în această perioadă. Ambele spitale sunt finanțate prin PNDL.

  Spitalul de Psihiatrie de la Căpâlnaș este al doilea spital construit de la zero de Consiliul Judeţean Arad, după Spitalul TBC, care în perioada pandemiei a fost singurul spital nou din România unde au fost trataţi pacienţii cu COVID-19.

  Noul Spital de Psihiatrie are o suprafață totală de 5.385 mp, cu demisol, parter şi etaj. Are 75 de locuri pentru pacienţi, curte destinată activităţilor recreative, va asigura asistenţă şi îngrijire medicală permanentă, programe de terapie ocupaţională.

  Lucrările au început în 2019, iar finanţarea a fost asigurată prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală şi de la bugetul judeţean.

  Ministrul Dezvoltării, Adrian Veștea, a apreciat eforturile depuse de administrația județului, inclusiv din perspectiva celor 12 ani în care a deținut funcția de primar și a celor 7 ani de președinte de Consiliu Județean. „La ministerul Dezvoltării se dorește o comunicare eficientă, bine documentată, inclusiv în teren. Pentru proiectele din sănătate, cu atât mai importantă este alocarea unor resurse eficiente, în primul rând pentru reglementarea situației juridice a imobilelor cu această destinație, iar apoi pentru accesarea de fonduri europene.

  Felicit administrația județului pentru profesionalism, pentru determinare,  pentru modul în care a gestionat acest proiect. A fost un proiect construit de la zero, un proiect care poate fi dat exemplu tuturor, din punct de vedere al condițiilor în care actul medical se va desfășura”, a declarat Ministrul Dezvoltării, Adrian Veștea.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.